Start > Om oss > Bilder och media
Logo för SjöTalks

Välkommen till SjöTalks – Sjöfartsverkets podcast för dig som vill veta mer om vår verksamhet

I SjöTalks får du ta del av nyheter och fördjupningar inom sjöfarten. SjöTalks är en podcast i intervjuformat med syftet att främja utbytet av erfarenheter, tankar och idéer. Podcasten riktar sig främst till Sjöfartsverkets anställda men finns även tillgänglig för andra. Vi vill öka kunskapen om varandras verksamhet samt att lära och inspireras av varandra.

Podcasten publiceras på den här sidan så att du kan ladda ner och ta del av avsnitten.

Har du tips på vad vi ska prata om? Maila info@sjofartsverket.se och ange SjöTalks i ärenderutan.

Avsnitt:

Lyssna på podden om Sjömansservice
"De lever på sitt kontor 6-8 månader"
Publicerad 15 november 2018
Tänk att befinna sig på samma kontor i flera månader. Men när Mike Josefsson dyker upp blir det ett välkommet avbrott. Han är platsombud i Malmö och arbetar med att ge sjöfolk en meningsfull fritid. I det här avsnittet pratar vi om Sjömansservice och den viktiga roll de har för sjöfolks välmående.

Lyssna på podden om Totalförsvarsplanering
"Kan vi hantera kriget klarar vi hela skalan"
Publicerad 2 november 2018
Sedan 2015 har Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och andra berörda myndigheter inom civilförsvaret, i uppdrag att återuppta sin planering av totalförsvaret. Christian Jälmestedt samordnar arbetet på Sjöfartsverket.

Lyssna på podden om Makassar Highway
"Propellern var fastsvetsad"
Publicerad 12 oktober 2018
Den 23 juli gick roro-fartyget Makassar Highway på grund i Tjust Skärgård utanför Loftahammar. Tommy Andersson, lotsområdeschef, berättar om hur de fick lotsa in ett dött skepp. Ett inte omöjligt, men speciellt uppdrag.

Lyssna på podden om STM
Delad kunskap är dubbel kunskap
Publicerad 15 juni 2018
Sea Traffic Management, STM, eller digital informationsdelning till sjöss är på allas läppar just nu. 300 hundra fartyg har installerat programvara för dela ruttplaner och annan färddata i praktiken. Sjöfartsverkets Magnus Sundström och Anders Johannesson beskriver de resultat de har sett i Göteborg hittils.


Lyssna på podden om Sjökortslyftet
Sveriges nya havsnivå?
Publicerad 1 juni 2018
Sjöfartsverkets Elisabeth Svensson berättar om den nya referensnivån för våra sjökortsprodukter och vilken påverkan det får för sjöfarten.

 

 Lyssna på podden
Sjömärket berättar var det är

Publicerad 18 maj 2018
Lysbojen Gäveskär nordost är utrustad med sensor och satellitmottagare. Christian Kark, systemingenjör, berättar om samarbetet mellan Sjöfartsverket, SMHI, Ericsson Garage och Sjöräddningssällskapet i Göteborg.

Dela artikeln