Start > Om oss > Jobba hos oss > Möt våra medarbetare

Sofie Waktinger arbetar som kundansvarig på Sjöfartsverket – hon har kontakt med kunder som vill köpa och använda sig av sjökortsprodukter och sjögeografisk data.

Det finns många sätt att vara kund hos Sjöfartsverket. Dels finns det förlagsprodukter som tryckta sjökort och båtsportkort. En del företag, och även privatpersoner köper publiceringstillstånd, för att de vill använda sjökortstryck till allt från rapporter och webbvisningar till tapeter.

Sen tillhandahåller Sjöfartsverket sjögeografisk data till licenskunder, det är de avtalen Sofie arbetar med. Ingen dag är den andra lik och hennes dagar är flexibla berättar hon.

– Det är så roligt att jag fått chansen, jag har Sjöfartsverkets roligaste jobb. Jag får vara ute och träffa människor och påverka hur de ser på våra produkter och på Sjöfartsverket, säger Sofie.
Just nu arbetar hon med att planera deltagande på vårens båtmässor och kommande annonsering och marknadsföring inför sommaren.

– Vi arbetar också med ett nytt licensavtal till våra licenskunder. Avtalet kommer att ha en del förändringar gentemot det gamla avtalet. Vi vill att våra licenskunder ska ha möjlighet att anpassa sina produkter efter den allt mera digital marknaden.

Med en brokig bakgrund som bland annat hästskötare och banktjänstemanbörjade Sofie sin resa på Sjöfartsverket 2009, då som avdelningsadministratör.

– När jag började kunde jag nästan inget om sjöfart men 2010 fick jag jobbet som dåvarande generaldirektören Ann-Catrine Zetterdahls sekreterare. Det arbetet gjorde att jag lärde mig jättemycket om sjöfartsverket och dess uppdrag, men även hur det är att driva ett affärsverk.. "Kunden i fokus" var ett av Ann-Catrines ledord och det har jag med mig än idag, säger Sofie.

Ifjol började hon som kundansvarig efter ett kort gästspel på en annan myndighet.

– Jag insåg att jag saknade Sjöfartsverket, den öppenhet och hjärtlighet som finns här. Du förstår inte vilken bra arbetsgivare man har förrän man lämnar den. Det jag saknade var människorna som arbetar här och det goda samarbetet mellan avdelningarna.

Text och bild: Emma Edström

Dela artikeln