Start > Om oss > Jobba hos oss > Möt våra medarbetare

Nyfiken att jobba som kartingenjör på Sjöfartsverket? Hos oss har du möjlighet att utforska anorlunda miljöer – både ovanför och under ytan. 

På Sjöfartsverket finns det en avdelning som heter Sjögeografi. Här är det cirka 120 anställda som arbetar med allt från inmätning av objekt, både ovan och under ytan, till förvaltning och uppdatering av de databaser som vi har. Slutprodukten som tillverkas, sjökorten, är en förutsättning för att sjötrafiken till och från Sverige ska fungera på ett säkert och bra sätt.

Vill du veta vilka exjobb och tjänster vi erbjuder för tillfället? www.sjofartsverket.se/ledigatjanster

Här kan du lära känna några av våra medarbetare på Sjögeografi.

Per-Olof, GIS-ingenjör på Sjöfartsverket
"Det bästa med att jobba på Sjöfartsverket är nog alla de fina kollegorna som jag dagligen har förmånen att få jobba med. Jag har trivts fantastiskt bra ända sedan jag började här för lite drygt 3,5 år sedan. Något jag också gillar är den stora variationen i mina arbetsuppgifter.”

Alexandra, kartingenjör på Sjöfartsverket
”Det jag uppskattar med Sjöfartsverket är att de är måna om att vara en bra arbetsgivare och att de satsar på personalen och arbetsmiljön. Det är inte bara massa ord utan verkstad också. Min chef anpassar uppgifter efter allas preferenser.”

Linda, kartingenjör på Sjöfartsverket
”Tycker man som jag om att arbeta med geografisk information är det extra spännande att få hantera världen under vattenytan. Det är fascinerande när områden som är okända för ögat växer fram. Resultatet är också väldigt konkret: jag ser att sjökorten blir bättre och ger alla en säkrare framfart. Det är roligt!”

 

Dela artikeln