Start > Sjöfart > Sjö- och flygräddning > Sjö- och flygräddning ...
  2017-05-07 23:18 
Sjöräddning

Via SOS Alarm inkommer larm till Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral från anhörig iland, som fått SMS från en bekant som befinner sig ensam i en mindre båt på Vänern. Av meddelandet att döma är personen i behov av hjälp för att klara ut sin situation. Positionen anges till i närheten av vindkraftverken sydväst om Skoghall i norra Vänern. Det går inte att nå den nödställde via telefon. Det blåser 8-10 m/s i området och temperaturen är 6 grader. Personen behöver lokaliseras och undsättas. 

Mot området larmas Sjöfartsverkets räddningshelikopter Lifeguard 002 från Göteborg, Sjöräddningssällskapets räddningsbåtar Rescue Hammarö samt Rescue Cacci från stationen på Hammarö. på land sker samverkan med polisen.

2017-05-08 01:18

Båtens troliga destination är känd. Via polisen inkommer resultat av spårning av den saknade personens mobiltelefon. Spårningen bekräftar att området där telefonen senast hade kontakt med mobilnätet är någonstans söder om vindkraftparken.

2017-05-08 02:02

Räddningshelikoptern får kontakt med en mindre vit fritidsbåt med en person ombord, cirka 3,5 nautiska mil söder om vindkraftparken. Rescue Hammarö leds till haveristen och tar med personen till land där ambulans väntar för transport till fortsatt sjukvård. Samtliga deltagande enheter tackas för sin insats.

Dela artikeln