Start > Sjöfartskonvojen

Den 24 juni 2019 i Göteborg startar Sjöfartskonvojen – ett samarbete mellan Sjöfartsverket och Transportföretagen i syfte att locka fler till sjöfartsyrkena.

Kom ombord och besök isbrytaren Atle i sommar

Atle håller öppet fartyg för att få fler ungdomar att vilja jobba inom sjöfartsbranschen. Sjöfartskonvojen kommer att besöka hamnar runtom i Sverige mellan den 24 juni och den 18 juli. Vi hoppas du kommer!

Vi öppnar upp för att du ska få träffa besättningen på Atle och bekanta dig med fartyget. Du kommer att få se hur besättningen bor och jobbar ombord. Framtidens sjöfart är högteknologisk och digitaliserad. Här kommer din kompetens behövas. I själva verket behöver sjöfarten unga människor redan idag.

I anslutning till Atle kommer en mängd utställare visa upp sig på kajen. Här finns något för hela familjen. Du kommer till exempel att kunna navigera ett fartyg i en simulator och med VR-glasögon följa en lotsning av ett större fartyg in i Göteborgs hamn.

Sjöfarten är en framtidsbransch som bidrar med världsledande forsknings- och utvecklingsprojekt som ökar säkerheten för sjöfart, för samhälle, människa och miljö. Besök Sjöfartskonvojen och lär känna branschen.

Här stannar konvojen 2019:

24 juni Göteborg - Amerikaskjulet, kaj 36
26 juni Lysekil - Anderssonskajen
28 juni Halmstad - Nissankajen
30 juni Helsingborg - Pixlapiren
2 juli Karlskrona - Verköhamnen
6 juli Norrköping - Pampushamnen
9 juli Stockholm - Frihamnen, F650
12 juli Härnösand - Stadskajen
14 juli Örnsköldsvik - Stadskajen
16 juli Skellefteå - Skelleftehamn, Handelskajen/Jubileumskajen
18 juli Luleå - Gamla Malmkajen

Tider för Sjöfartskonvojen

Evenemangsområdet 9-17
Öppet fartyg 10-15

>Läs mer om Sjöfartskonvojen

Externa Länkar

Dela artikeln