Svenska deltävlingen 2015

Jörgen Språng vann igen

15 sjöfarare skickade in totalt 80 bilder till den svenska deltävlingen under förra året. Av dessa uppdrogs den svenska juryn att sålla ut 15 bilder för vidare tävlan i den nordiska finalen och dessutom kora tre vinnare bland dessa.

Juryn bestod i år av frilansfotografen Fredrik Schlyter och Sjöfartsverkets Tobias Fälth – kommunikatör med stort fotointresse. Den 2 februari träffades de på Sjöfartsverkets kontor i Norrköping för att utse finalisterna. Noggrant gick de genom bilderna, flyttade runt och gjorde olika grupperingar, tills de slutligen kom överens om vilka 15 bilder som skulle gå vidare.

När det gällde att hitta vinnarbilden gick det ganska snabbt, men att rangordna tvåan och trean var betydligt svårare. Det ledde till att juryn kände ett behov av att lämna tre hedersomnämnanden också.

De tre pristagande bilderna i den svenska tävlingen belönas med en pott att beställa böcker för, genom Sjömansbiblioteket.

Vi på Sjöfartsverket är nöjda med alla fina bilder vi fått in under 2015 men är också övertygade om att det finns betydligt fler hobbyfotografer ute på de sju haven. Välkomna att delta i 2016-års tävling, som pågår hela året!

JIMMY ERIKSSON

Juryn väljer ut bilder

Juryn i den svenska deltävlingen, Fredrik Schlyter och Tobias Fälth,
väljer ut vilka bilder som ska gå vidare till nordisk final och
korar dessutom tre vinnarbilder.

Se alla bilder som fått pris eller hedersomnämnande, i svenska och nordiska tävlingen här.

Priser i den svenska deltävlingen:

1. Valfria böcker för 1 300 KR
2. Valfria böcker för 1 000 KR
3. Valfria böcker för 700 KR

Besättningslista (crew list);

förteckning över samtliga påmönstrade besättningsmedlemmar, från befälhavaren och nedåt.

> Fler sjötermer som du behöver veta!