Innebandy Open, Göteborg

Lördagen den 9 november hade Rosenhill Seamen’s Center äran att arrangera en Innebandyturnering, för 19:e gången. I år kom åtta lag till start efter några sena avhopp.

I grupp A gjorde ”Destination Gotland”, ”Chalmers H’rs”, ”Dickson” och ”BBK” upp om vilka två lag som skulle ta sig vidare till slutspel. Det blev en jämn grupp där Gotlänningarna och ”Dickson” lyckades hamna på samma poängskörd, nämligen 9. Deras inbördes möte fällde avgörandet och i just den matchen de båda lagen emellan segrade ”Destination Gotland” med 3-1 och blev då gruppetta och sjöstudenterna i ”Dickson” grupptvåa.

I grupp B handlade det om ”Öckerö Seglande Gymnasium”, ”Dickson Oldtimers”, ”Calmare Nyckel” och ”Svitzer”. ”Dickson Oldtimers” såg, redan i gruppspelet, glödheta ut och vann gruppen efter tre raka vinster och 16-5 i målskillnad. ”Öckerö Gymnasiet” tog sig vidare som grupptvåa.

Så skulle kampen om medaljerna avgöras och i den första semifinalen möttes ”Gotland” och ”Öckerö”. Det var till slut de äldre herrarna i ”Gotland” som tog sig vidare även om ungtupparna från ”Öckerö” gjorde hårt motstånd. I semifinal 2 var det derby. ”Dickson Oldtimers” visade likt Gotlänningarna att gammal ÄR äldst och vann matchen mot ”Dickson” med hela 7-1.

I matchen om tredjeplatsen vann ”Dickson” mot ”Öckerö Gymnasiet” med 2-0 och fick med sig ytterligare en medalj till skolans redan välfyllda prisskåp.

Efter en lång hård dag fanns det bara två aspiranter kvar till guldmedaljerna – ”Destination Gotland” och ”Dickson Oldtimers”.  Domarna blåste igång finalen och ”Dickson Oldtimers” hade tydligen sparat lite krafter för de öste på ordentligt och skapade målchanser på löpande band. De fick ganska snabbt hål på Gotlänningarnas försvar och vann tillslut finalen med 6-2.

Som arrangör kan vi bara lyfta på hatten och tacka alla deltagarna för den fina stämning som rådde i hallen hela dagen – sportmanship och kämpaglöd!

TEXT PATRIK NYMAN
FOTO ELIN NYMAN

Sné(d)seglare;

användbar förolämpning i alla möjliga sammanhang. (Egentligen skuta med gaffel- eller bermudasegel men utan råsegel.)

> Fler sjötermer som du behöver veta!