Innebandy Open Rosenhill 2014

När Innebandy Open blåstes igång på Rosenhill, lördagen den 15 november, var det för 20:e året i rad.

Årets startfält bestod av 10 lag. Enligt förhandsrapporter från många av dessa, var de väl förberedda och laddade för en dag full av innebandy.

I grupp A skulle M/S Gunilla, Dickson, Chalmers H’rs, Star Cruises och Gotland mötas i en rak serie innan slutspelet tog vid. Samma gällde såklart i Grupp B, som bestod av följande lag: Fedora, Dickson2, Calmare Nyckel, VTS’rs och Svitzer.

Grupp A blev en väldigt jämn historia och när alla lag mött varandra stod tre lag på 9 poäng, nämligen Chalmers H’rs, Star Cruises och Gotland. Målskillnaden fällde tillslut avgörandet och Chalmers H’rs vann Grupp A före tvån Star Cruises och trean Gotland. M/S Gunilla knep som fjärdeplacerad den sista slutspelsplatsen i denna grupp. Dickson slutade sist i gruppen och tog sig i och med detta tyvärr inte vidare till slutspel.

I Grupp B imponerade Dickson2 stort och tog sig vidare som gruppetta med fyra raka segrar. VTS’rs kom tvåa, Fedora 3:a och 4:e och sista slutspelsplatsen löste Calmare Nyckel. Svitzer kämpade väl men det räckte tyvärr bara till en 5:e plats. Några fler spelare till truppen nästa år så blir det säkert slutspel för Svitzer.

I dagens första kvartsfinal möttes gruppettan Chalmers H’rs gruppfyran Calmare Nyckel. Det blev en väldigt jämn och prestigefull match, mellan dessa två studentlag, som till sist fick avgöras genom straffläggning. Chalmers H’rs löste detta bäst och gick vidare till semifinal.

I dagens andra kvartsfinal skulle gruppettan Dickson2 göra upp om semifinalplatsen med gruppfyran M/S Gunilla. Gunilla spelade fysiskt och gjorde allt de kunde men motståndarna var helt enkelt för bra och Dickson2 vann med komfortabla 4-0.

I kvartsfinal nummer tre var det våra trogna gäster ifrån Gotland som ställdes mot VTS’rs. Gotlänningarna fick till spelet ordentligt och vann den tempofyllda matchen med 3-1.

Den sista kvartsfinalen vanns av Star Cruises med hela 6-0, efter att de fått igång spelet ordentligt mot Fedora.

När det var dags för semifinaler kunde man känna att stämningen i hallen höjdes. I den första semifinalen mätte Chalmers H’rs krafterna mot de rutinerade spelarna i Gotland. Det blev en svängig match där lagen turades om att ha ledningen men när slutsignalen ljöd så stod Chalmers H’rs som vinnare och resultattavlan visade 4-3 i deras favör.

I den andra semifinalen mötte laget som imponerat mest i gruppspelet – Dickson2 – gänget från Star Cruises om den sista finalplatsen. Matchen blev jämn och välspelad. Vi såg två lag som verkligen fick fart på både boll och ben och som ofta hittade rätt med passningarna. Båda målvakterna storspelade och Dickson2 kunde till slut vinna med 1-0.

Till final gick alltså två lag som härstammar från samma skola, nämligen Göteborska Chalmers Lindholmen. Vi bjöds på en riktig prestigematch och i mina ögon en av de mest välspelade finaler jag skådat under alla mina år här på Rosenhill. Verkligen underhållande och jämnt, precis som det skall vara. Det var faktiskt så jämnt att matchen tillslut måste avgöras genom straffläggning. Chalmers H’rs lyckades kontrollera nerverna bäst och tog hem förstapriset och bucklan.


Ifrån det välfyllda prisbordet delades följande priser ut:

Bäste Målvakt: Fredrik Bengtsson, Dickson.

Bäste back: Jonas Jansson, Dickson2.

Bäste center: Markus Lidholm, Dickson2.

Bäste forward: Niklas Hasselgren, Star Cruises.

Bäste målskytt: Sivert Lindstedt, Gotland (6 mål).

Fair Play: Star Cruises.

3:e pristagare och Svenska SjöfartsMästare i och med sin placering som bästa fartygslag, Gotland.

2:a pristagare Dickson2.

Vinnare av Innebandy Open 2014: Chalmers H’rs!


Undertecknad och Kia Krekula, som hjälpte mig med denna turnering, tackar alla inblandade för en härlig dag och vi hoppas att vi snart ses igen.

PATRIK NYMAN

Håll an! (avast!);

stopp, vänta, gör ett uppehåll!

> Fler sjötermer som du behöver veta!