Seafarer's Open Golf 2014

När Seafarer's Open Golf spelades, måndagen den 12 maj 2014, var det 17:e gången turneringen hölls. I år spelades den på Wäsby GK, en av Stockholms populäraste golfbanor. Turneringen startades 1998 av Birgitta Kautianen, som var då Stiftelsen Katarina Sjöfartsklubbs föreståndare. Sedan 2008 har tävlingen varit ett samarrangemang mellan Katarina-klubben och Sjöfartsverket/Sjömansservice Stockholm.

Till årets tävling kom det 39 spelare från fem olika rederier och några samarbetspartners. Två damer och nio herrar kom från Finland, från Norge kom en svensk sjöman, som precis hade börjat sin ledighet. Dessutom kom två spelare från Gotland.

Efter att vi haft två veckors regnperiod i Stockholm, fick vi ganska hyfsat väder på speldagen – molnigt men ingen nederbörd och temperaturen gick i alla fall över 10 grader. Det hade kunnat vara värre.

Banan var i mycket bra skick även om det var lite blött här och var, efter allt regnande dagarna innan. Resultaten på tävlingen var inte de bästa, men med tanke på vädret och det blöta underlaget kan man betrakta resultaten som hyfsat bra. Seafarers Opens vandringspris, som har varit med sen starten 1998, gick den här gången till Roland Helle med nettoresultatet på 75 slag. Vandringspriset går alltid till bästa sjöman eller rederi anställd och den som lyckas få tre inteckningar på vandringspriset får behålla pokalen. Efter 17 års spelande är det bara två personer som har två inteckningar på pokalen, Roland Helle och Juhani Vahtera båda från Viking Line. Många av spelarna har varit med varje gång tävlingen har arrangerats, så med tanke på det är märkligt att ingen har kunna ta hem pokalen, ännu.

Resultat från tävlingen:

A-klassen:

1. Roland Helle Viking Line 75 slag
2. Olavi Pohjola TallinkSilja 76 slag
3. Pertti Kiihanmäki TallinkSilja 77 slag
4. Reidar Linberg Sponsor 78 slag
5. Stig Wård Sponsor 78 slag

B-klassen:

1. Åke Halvdansson Katarina Sjöfartsklubb 35 poäng
2. Guy Fagerström Viking Line 34 poäng
3. Raimo Koivunen Viking Line 32 poäng
4. Johan Broberg Sponsor 29 poäng
5. Ragnar Karlsson Katarina Sjöfartsklubb 29 poäng

Bästa dam blev Päivi Pohjola från TallinkSilja med 28 poäng.

Tjingsargubbe;

försäljare i hamnmiljö, jfr galli-galli-men.

> Fler sjötermer som du behöver veta!