Five a side 2015 Rosenhill 28 februari

El Dragador vann målrik turnering på straffar

Så var det över för den här gången. Tolv lag kom till start och därmed var turneringen full. Domarna blåste igång första matchen prick klockan tio. Det blev en intensiv turnering med många mål. Av alla dessa mål stod Emilio Rossi, som spelade för OljOla, för tio stycken. Det gjorde honom till turneringens bäste målgörare och turneringens bästa spelare. Det är kanske inte så konstigt, med tanke på att samme Rossi har tre SM-guld i futsal i bagaget.

Utmärkelsen Bästa målvakt gick i år till El Dragadors målvakt Viktor Skoglund, som spelade stabilt genom hela turneringen. Han var helt klart en av de avgörande faktorerna till att El Dragador i år stod som slutsegrare. Årets Fairplay-pris gick till Calmare Nyckel, som tyvärr åkte ut i semifinal mot Lindholmens Tekniska Gymnasium, men dessförinnan hade Calmare Nyckel slagit ut Dickson i kvartsfinal, vilket de var väldigt nöjda med.

På tredjeplats kom Oljola efter att ha förlorat mot El Dragador i semifinalen. Tvåa blev Lindholmens Tekniska Gymnasium efter en hård och jämn match mot El Dragador, som gick hela vägen till straffar efter 0-0 i fulltid. El Dragador drog alltså det längsta strået och står som segrare av Five a side-turneringen 2015 på Rosenhill.

TEXT NILS EDOFF

 

RESULTAT

1:a                                       El Dragador
2:a                                       Linholmens TekniskaGym
3:a                                       OljOla

Bästa målskytt: Emilo Rossi, OljOla
Bästa målvakt: Viktor Skoglund, El Dragador
Bästa spelare: Emilio Rossi, OljOla
Fairplay: Calmare Nyckel

Se hela resultatlistan här.

Tjingsargubbe;

försäljare i hamnmiljö, jfr galli-galli-men.

> Fler sjötermer som du behöver veta!