Innebandy Open 2015 14/11, Rosenhill

Även i år var upptagningsområdet och antalet lag värdigt ett Sjöfarts-Mästerskap med elva lag med spelare ifrån stora delar av Sveriges avlånga land, Gotland, Stockholm, Kalmar, Helsingborg och Göteborg för att nämna några. Dessutom fick vi långväga deltagare, ifrån Åland.

Grupp A som bestod av fem lag – Dickson2, Stena Gothica, Destination Gotland, Calmare Nyckel och SjöV.WestCoast – var först ut till spel. Efter att alla lag mött varandra så stod det klart att Gotland vunnit gruppen före SjöV.WestCoast och Stena Gothica. Gotland gick tack vara detta direkt till semifinal medan SjöV.WestCoast och Stena Gothica var klara för kvartsfinaler.

I grupp B gjorde följande lag upp om slutspelsplatserna – Lindholmens Tekniska Gymnasium, Sjölog2012, BBK Junior, Birka Cruises, Chalmers H’rs och Dickson.

Dickson tog här hand om semifinalplatsen genom sin gruppseger. BBK Junior och Birka Cruises gjorde sig klara för kvartsfinaler.

Birka Cruises vann den första av dagens kvartsfinaler med 2-1 mot SjöV.WestCoast, efter en spännande match där Birka petade in det avgörande målet i matchens sista minut och var därmed klara för semifinal emot Dickson.

I den andra av dagens kvartsfinaler möttes BBK Junior och Stena Gothica. Flera av spelarna i de lagen har tidigare mötts i innebandysammanhang, ganska högt upp i seriesystemet, eftersom flera av spelarna har meriter ifrån spel i både division 1 och 2. Denna match kom att bli en av dagens mest välspelade matcher som BBK till slut vann med 3-2 och var därmed klara för semifinal mot Gotland.

BBK hade vid det här laget verkligen fått igång spelet och deras målvakt bländade oss med sina fantastiska räddningar, gång efter annan. Det var också detta som till slut fällde avgörandet mot Gotland som BBK till slut besegrade med 2-1.

I dagens andra semifinal möttes Dickson och Birka och här gjorde nog Dickson sin bästa match i turneringen då man segrade med klara 4-0 mot ett, vid det här laget, ganska så tröttkört Birka-manskap. Hatten av till Birka för ett fantastiskt fint kämpande. Av alla slutspelslagen hade de minst antal avbytare till sitt förfogande. Birka Cruises var ett ”nytt lag” i Innebandy Open, men ett ack så trevligt sådant. Birka Cruises genomförde turneringen med ett härligt humör och sportsligt uppträdande och fick för detta också FairPlay priset. Vi hoppas verkligen få se er igen.

Finaldags! Dickson vs BBK Junior. De två väldigt skickliga lagen gav oss turneringens jämnaste match. Det var så jämnt att straffslagning fick skilja lagen åt och där segrade BBK Junior. Stort grattis till BBK som vann Innebandy Open-bucklan, men även ett stort grattis till Dickson som vann Sjöfarts-Mästerskapet. Tredjepriset gick till Gotland som deltagit i samtliga våra 21 turneringar!

De individuella priserna delades ut enligt följande:

Bästa Målvakt: Erik Regmer, BBK Junior
Bästa back: Mattias Westberg, BBK Junior
Bästa center: Robin Goffe, Destination Gotland
Bästa anfallare och tillika poängkung: Oliver Lidmalm, Dickson (12 mål och fyra assists)

Hatten av till er alla som deltog och kämpade om medaljerna denna vackra Novemberdag.

TEXT PATRIK NYMAN
FOTO GLENN HJELLE

Håll an! (avast!);

stopp, vänta, gör ett uppehåll!

> Fler sjötermer som du behöver veta!