Kick-Off 2015 Fotbollsturnering 23/5

Turneringen började med sedvanliga transporter. Klockan 06.30 var vi på Viking Line och hämtade lagen Amorella och Viking Grace. Efter två rundor var alla 26 spelare på plats. Laget från Göteborg hade redan anlänt kvällen innan och var klara för drabbningen. Ett av de finska lagen, FC Melody, hade också övernattat i Stockholm och hämtades från tunnelbanan.

Efter välkomsttal och information var det dags att sätta igång matcherna. Vi hade fortfarande tre lag att hämta från TallinkSilja – Silja Symphony, Victoria I och Isabelle deltog i turneringen under sina lediga timmar på dagen. Några oförutsedda händelser ledde till att matchprogrammet startade med en halvtimmes försening.

Matcherna löpte på bra. Gruppindelningen var välgenomtänkt så det blev jämna och bra matcher redan från början. De lagen som vi, av erfarenhet, anade var starka visade sig också vinna sina grupper. Det rörde sig om Hjälmskallarna, Polisen, Dickson och Silja Symphony. De fick sedan välförtjänt vila medan kvalomgången inleddes, för att hitta kvartsfinalmotståndare till alla lagen.

Den jämnaste matchen i kvalet gick mellan Sjömansskolan Stockholm och Amorella, där Amorella till slut vann med 3-2. I kvartsfinalerna visade våra tappra sjömän sina kvaliter – tre av fyra lag var rena sjömanslag. De enda landkrabborna spelade i laget Polisen, som kvalade sig in bland de fyra bästa. I semifinalerna blev den hårdaste drabbningen den mellan Chalmeristerna i Dickson och Victoria I, från Estland. Dickson vann, efter straffläggning med 4-3 (0-0) . Polisen slog Silja Symphony med 2-0.

Så var medaljmatcherna klara för avspark. I bronsmatchen möttes Victoria I och Silja Symphony. Matchen handlade också om att ta reda på vilket turneringens bästa fartygslag var. Dramatik var ingen bristvara i den matchen. Silja Symphony ledde nästan hela matchen – först med 1-0 och sedan 2-1, innan Victoria I utjämnade på slutet och med matchens absolut sista spark kunde esterna göra det avgörande målet efter en miss av Silja Symphony försvar.

I finalen, mellan Polisen och Dickson, var det rutinerade polislaget starka nog att hålla ungtupparna på plats. Dickson sprang och slet utan att kunna göra mål medan Polisen lugnt och behärskat gjorde mål när läget kom. Det ledde tillslut till att de vann med 2-0.

JARI RAMINEN

 

SLUTRESULTAT

 

1.

Polisen

 

2.

Dickson

 

3.

Victoria I

 

4.

Silja Symphony

 

 

 SPECIALPRISER

Bästa målvakt

William Alexandersson

 Dickson

Fairplay

 Polfors

Sjömansskolan Stockholm

MVP

 Micke Elfing

 Polisen

Håll an! (avast!);

stopp, vänta, gör ett uppehåll!

> Fler sjötermer som du behöver veta!