Seafarer's Open Golf 2015

2015-års Seafarers Open golftävling blev en händelserik tävling på många sätt. Det började redan på söndagen den 17/5, som var den så kallade inspelsdagen för de deltagare som ville bekanta sig med tävlingsbanan, Täby GK.  Det ösregnade på söndagen. De tretton tappra deltagare som uppenbarade sig på golfbanan på söndagen hoppades in det sista att det skulle sluta regna och att man skulle kunna gå en runda på banan. Men vädrets makter var starkare än spelarnas vilja – regnet fortsatte falla ner från de mörka molnen som hängde ovanför banan. Vi gjorde ändå ett tappert försök, men majoriteten av spelarna hoppade av efter några spelade hål, dyblöta och lite surmulna. Endast tre spelare gick runt de 18 hålen på inspelsdagen. Efteråt skjutsades deltagarna till Kaknäsklubben, för att trösta sig med ett bra bastubad efter den dygnblöta dagen.

Följande morgon är det tävlingsdag. Väderstatus kl. 07.00, då vi åker till Täby GK för årets Seafarer's Open tävling: Mörka moln hänger lågt över oss, duggregn, temperatur + 5 C. Vid ankomsten till golfklubben läser vi på anslagstavlan: ”Banan avstängd!”. Tävlingsdeltagarna dyker upp och får besked – ingen tävling här, banan är stängd. Några hastiga beslut görs, några samtal rings och vi arrangörer kan ge besked: ”Tävlingen är förflyttad till Kyssinge GK”. Hela spelarhopen styrs till Kyssinge GK. Tack vare deras tillmötesgående kunde tävlingen sättas igång bara 25 minuter senare än som var planerat enligt den ursprungliga startlistan. Flytten till Kyssinge GK blev gynnsam för hela tävlingen för även vädret hade hunnit bli bättre under tiden. 

Totalt 30 av de 43 anmälda spelarna följde med till Kyssinge och genomförde tävlingen. Alla verkade nöjda när de vid tävlingens slut fick hämta priser från det späckade prisbordet som Torbjörn Carlsson, från Katarinaklubben, hade ordnat till årets tävling. Vi tävlingsarrangörer från Sjöfartsverkets Sjömanservice och Katarina Sjöfartsklubb beklagar det inträffade, men vi kan inte rå för vädrets makter. Vi riktar en eloge till alla som orkade följa med till Kyssinge. 

JARI RAMINEN

 

RESULTAT:

Bästa sjöfarare: 1. Harri Lipponen, Viking Line/Amorella 32 p
  2. Lars Pennerud, Tallinksilja/Silja Symphony      32 p (högre hcp)
     
Bästa spelare totalt: 1. Kennet Åhman 32 p
  2. Harri Lipponen 32 p
  3. Lars Pennerud 32 p
  4. Reidar Lindberg 29 p
     
Längsta drive: Kennet Åhman  
Närmast flagg: Mats Johansson (4,55)  

 

Tjingsargubbe;

försäljare i hamnmiljö, jfr galli-galli-men.

> Fler sjötermer som du behöver veta!