Sjöslaget Ost 2015

Det såg mörkt ut kvällen innan Sjöslaget Ost skulle gå av stapeln. Ett ordentligt åskväder härjade över Kalmar tio timmar före start. På onsdagsmorgonen, den 16:e september, stod trettio glada golfare redo för att slå ut på första tee. Regnet var borta och solen strålade ner i mellan molnen. Inte en droppe regn föll under hela tävlingen.

Likt förra året, segrade Kalmarskolan i skolkampen mellan Chalmers och Kalmar. Kanske inte så konstigt med tanke på att Kalmarskolan hade fem deltagare och Chalmers bara två. De två bästa nettoresultaten utgör lagets poäng.

I år var det ingen lagtävling bland de andra deltagarna, såsom det varit tidigare, utan istället var det närmast hål på hålen 6, 13 och 16. Hål 6 vanns av André Filipowicz, som kom 1,65 meter nära, hål 13 vanns av Daniel Bengtsson, med 2,99 meter, och det sista hålet vanns av Anders Andersson med måttet 2,58 meter.

Vidare i tävlingen fick Jari Raminen till en drive på ca 230 m på hål 18 vilket resulterade i att han tog hem vinsten i ”Längsta drive”-tävlingen. A-klassen vanns av Juhani Vahtera på netto 70 slag, tvåa kom Daniel Bengtsson med sina 71 slag netto och trea blev Andreas Märs med 74 slag netto.

I B-klassen stod André Filipowicz som vinnare med sina 70 slag netto, två kom Raimo Koivunen med 71 slag netto och trea blev David Glifberg på 72 slag netto. Sista trofén i tävlingen och kanske den finaste var ”Bästa brutto”-priset och det gick i år till ingen mindre än Daniel Bengtsson, med 79 slag brutto.

Sjömansservice riktar ett stort tack till alla deltagare som tagit sig till Kalmar denna dag. Även ett riktigt stort tack till alla sponsorer och ett särskilt tack till vår huvudsponsor Sjöbefälsföreningen som gör det möjligt för oss att bjuda alla sjöbefälseleverna.

TEXT NILS EDOFF
FOTO GLENN HJELLE

Se resultattabellerna nedan:

A-klassen
B-klassen
Bruttotävling

Tjingsargubbe;

försäljare i hamnmiljö, jfr galli-galli-men.

> Fler sjötermer som du behöver veta!