Sjöslaget Väst 2015

När Sjöslaget Väst skulle spelas den 3 juni var det till slut 43 stycken glada golfare som kom till start efter en del sena avhopp. Banan på anrika Delsjö GK var tyvärr mycket blöt och fick dygnet innan vi skulle göra upp om titlarna ta emot hela 42 millimeter nederbörd. Med tanke på det, plus allt regn tidigare i veckan, så måste man ändå säga att banan var i ett ok skick. Greenerna höll imponerande hög klass och var all nederbörd till trots väldigt snabba och fina.

Vädret blev dessutom bra mycket bättre på själva tävlingsdagen än vad metrologerna lovat, så de som inte riktigt fick till det ute på banan hade inte mycket att skylla på. Ett roligt plus är att vi lyckades locka närmare tio tävlande ifrån våra grannländer, Norge och Finland.

Efter att alla slag räknats, kontrollerats och hcp’n dragits av så stod det klart att Kristian Jernberg segrade i Klass A och Janne Hermansson i Klass B. Samtliga pristagare finner du nedan.

Ett stort tack till alla deltagare och givetvis till sponsorerna som såg till att vi kunde erbjuda ett fint prisbord, även den här gången. Sponsorer var Wallenius, Stena Line, Innesvingen, SEKO Sjöfolk, Viking Line, Göteborgs Hamn, Stiftelsen Göteborgs Sjöfartshotell, Silja Line, Svitzer, Svensk Sjöfart (Redareföreningen), Sjöbefälsföreningen, Wilhelmsen.

PATRIK NYMAN

 

Resultat:

  Klass A Klass B
1. Kristian Jernberg, 74 slag Janne Hermansson, 73 slag
2. Lennart Svensson, 75 slag Nils Edoff, 75 slag
3. Kennet Åhman, 76 slag Lars Hult, 79 slag
4. Rolf Jonsson, 77 slag (s9) André Filipowic, 79 slag
5. Truls Wergeland, 77 slag Börje Bennmo, 80 slag

 

Bästa Brutto:
Herr: Patrik Nyman
Dam: Marie Abrahamsson

Lagtävling: Kristian Jernberg, André Filipowic, Thor-Erik Holt

Närmast flagg:
Hål 1, Kent Sjöberg, 1,08 m
Hål 13, Patrik Nyman, 2,04 m
Hål 17, Kenth Andersson, 4,52 m

Slingerställ, -skott (shifting boards);

utan dem går allt i durken i grov sjö.

> Fler sjötermer som du behöver veta!