Seafarer's Open Golf 2016

Sjöfartsgolfen är ett samarbetsarrangemang mellan Stiftelsen Stockholms Sjöfartshotell/Katarina Sjöfartsklubb och Sjöfartsverket Sjömansservice Kaknäs.

Dagen innan tävlingen, hade vi arrangerat Tee-Off tider för dem som ville bekanta sig med hålen 1-18 på Bro Hof Slott Stadium Course – en bana som sägs vara Sveriges bästa. Bro Hof har kandiderat för Ryder Cup-tävlingar och har arrangerat Europatour tävlingar flera gånger. I år spelas Europatouren igen på Bro Hof Stadium Course den  2-5/6.

Till årets Sjöfartsgolf hade 43 ivriga deltagare anmält sig, nästan lika många som förra året. Den stora skillnaden i år var dock att antalet golfare från finska sidan var alarmerande få. En möjlig orsak till det är det sammanföll med Finlands mors dag. Hoppas att vi får fler deltagare från finska sidan nästa år. 

Tävlingsdagen, den 9 maj 2016  var en strålande vacker dag. SMHI hade lovat sol och temperaturer upp till +25 C. De flesta av deltagarna var på plats i god tid innan den första ”flighten” slog ut. Kl. 09:00 startades tävlingen genom att Lars Pennerud, Kim Erikson och Truls Wegerland slog ut sina bollar på banan. Samtliga spelare fick all behövlig info om banan, lokala regler och på vilka hål vi hade specialtävlingar. I år hade vi valt att premiera längsta drive (på hål 15) och närmast hål (på hål 11). Efter att sista ”flighten” med Jukka Mäkivaara, Raimo Järvensivu och Leena Korpela, slog ut sina bollar kl. 10:50 var tävlingen igång på allvar.  

För dagen var Fairways fina och nyklippta och greenerna likaså. De flesta av deltagarna hade inte spelat banan tidigare så förväntningarna över spelet på en fin bana var rätt så höga. Och banan var i bra skick. Jari Raminen och Harri Joensuu provspelade den redan veckan innan, med kritiska ögon.

Själva spelet löpte riktigt bra och man kunde hörde nöjda kommentarer från så gott som alla efter avslutat spel. Efter dusch och bad i klubbens bastu serverades en välsmakande lunch i restaurangen, i väntan på prisutdelningen.

RESULTAT:

Vinnare av Seafarers Vandringspris    Raimo Koivunen, Viking Line
Bästa Sjöman Lars Pennerud, Silja Symphony
Bästa Damspelare Therese Ax, Destination Gotland
Vinnare av A-Klass och bästa Brutto   Patrik Nyman, Sjömansservice
Längsta Drive  Kostas Bakrisioglu, Caliente
Längsta Drive Damer  Therese Ax, Destination Gotland
Närmast Hål J.J. Andersson, Viking Line

 

Se hela resultatlistan för Klass A här.

Se hela resultatlistan för Klass B här.

Efter prisutdelningen tackades samtliga deltagare som medverkat till att årets Seafarer´s Open blev en riktigt bra och minnesvärd tävling. Ett speciellt tack riktades till de virila pensionärerna Torbjörn Carlsson och Harri Joensu, för deras fina insatser i arrangemanget, och till arrangörerna för att vi lyckats få till tävlingen på en så fin bana som Bro Hof Slott.

TEXT: JARI RAMINEN
FOTO: TORBJÖRN CARLSSON

Håll an! (avast!);

stopp, vänta, gör ett uppehåll!

> Fler sjötermer som du behöver veta!