24-timmars 35-årsjubilerar på Rosenhill

Kamratskap, kämpaglöd, bra fotbollsväder och friidrott är några ord som kan rama in årets stora fotbollsfest för sjöfolk.

Den 1-2 september spelades Sjömansservice fotbollsturnering 24-timmars för 35:e gången. 18 lag spelade 45 matcher. Enligt en av domarna var årets upplaga en av de lugnaste genom tiderna – få gula kort och en otroligt fin atmosfär mellan lagen.

För tredje året i rad möttes Klippans Båtmän och Stena Jutlandica i final. Klippans Båtmän försvarade titeln från förra året. För Stena Jutlandicas målvakt, som genom hela turneringen hållit nollan, blev motståndet från Klippans Båtmän för mycket och resultatet blev 0-6 till Klippans Båtmän. Tredjeplatsen fick laget Rosenhill efter att Chalmerslaget Dickson lämnat WO.

Lagen kommer till Rosenhill under fredagen, en stund före sin första match. Taggade och med segerlust värmer de upp och sedan sätter matcherna igång. Ju längre dagen går, ju fler krämpor syns. Men skam den som ger sig. Kämpaglöden lämnar sällan planen.

Lördagen kommer och nya möjligheter öppnas. Man ser att det fortfarande finns en chans. – Kom igen gubbar, vi kan mer! För laget Team Älvtank är det precis så. Med en haltande målvakt som gör den ena makalösa räddningen efter den andra i 8-delsfinalen, vinner de tillslut på straffar. I kvartsfinalen åker de ut mot Dickson med 3-2. Men insatserna ger dem titeln ”bästa fraktfartyg”.

Men 24-timmars är så mycket mer än en fotbollsturnering. Här träffas sjömän från förr och nu och dessutom nästa generation. Man tar en hamburgare i mattältet, en dricka vid sidan av planen och skrattar åt gamla minnen medan nya minnen skapas.

Friidrottstävlingen Sjöpokalen får ett uppsving under dessa dagar. Sjömansservice personal, med Lasse Hult i spetsen, ser till att många deltar i grenarna kulstötning och stående längdhopp.

TEXT OCH FOTO: MIKE JOSEFSSON

RESULTAT

1.Klippans Båtmän

2.Stena Jutlandica

3.Rosenhill

4.Dickson


UTMÄRKELSER

Bästa spelare: Alexander Simonsson, Klippans Båtmän

Bästa målvakt: Leo Johansson, Stena Jutlandica

Bästa målskytt: William Wikland, Klippans Båtmän och Alexander Simonsson, Klippans Båtman (7 mål)

Fair play: M/S Oslofjord

Bästa cheerleaders: Stena Saga


ALL STAR TEAM

Leo Johansson, Stena Jutlandica

Josefin Jonasson, Ida H

Jonas Sjöberg, Stena Saga

Johannes Schmidt, Dickson

Adam Michaneck, El Dragador

Markus Tidblom, Gotland

Alexander Simonsson, Klippans Båtmän


SJÖPOKALEN

Bästa kulstöt:

Herr, Leo Johansson, Stena Jutlandica 12,90 m

Dam, Ina Berntsson, Othello 8,82 m

 

Bästa längdhopp:

Herr, Anton Börjesson, Älvsnabben 5, 2,94 m

Dam, Josefin Jonasson, Atlantic Conveyor, 2,42 m

Distans (distance);

avståndet mellan två positioner, mätt i nautiska mil.

> Fler sjötermer som du behöver veta!