Innebandy Open 2017

Lördag 8 april. Efter en del avhopp kom till slut sex lag till start i den 22:a upplagan av Innebandy Open på ett vårsoligt Rosenhill. Vi körde i år en rak serie där alla lag mötte varandra och där de fyra bäst placerade lagen gick till slutspel.

I semifinal 1 möttes Stena Gothica och Sjöfartshögskolan Åland. Det blev en väldigt temporik match som förmodligen är en av de mest välspelade vi haft genom alla år här på Rosenhill, med en massa vackra mål och högklassigt spel av bägge lagen. Stena Gothica kom med några före detta elitspelare men ålänningarna lät sig inte skrämmas utan visade på både kämpamoral och stort innebandykunnande. Även om siffrorna blev stora (10-4) så var det en jämn match. Stena Gothica blev till slut numret för stort för de tappert kämpande sjöfartseleverna ifrån Åland.

Ålänningarna råkade tyvärr ut för lite debacle redan innan turneringen, såhär kommenterade Ålands lagkapten händelsen: ”Jo det var så här att vi hade bokat en hyrbuss som vi skulle hämta upp innan avfärden till Göteborg. Men på grund av terrordådet på Drottninggatan så fryste hyrbilsfirman i Stockholm sina bokningar och inga bilar fick hyras ut efter terrordådet. Den informationen fick vi, som tur var, reda på under tiden vi var på färjan till Stockholm från Åland. Vi hade turen att en kille i lagets pappa hade en gammal minibuss på sitt företag som vi kunde låna. En 20-årig gammal Ford var det. Vi var lite osäkra att den skulle hålla under hela resan men det gjorde den så vi hade i alla fall stolpe in i den delen av resan.”

I dagens andra semifinal så skulle BBK Juniors göra upp om finalplatsen med Sjöfartsverkets lag. Även här bjöds det på en del skönspel och när domarna blåste av matchen så stod till slut BBK som segrare med siffrorna 5-0.

Så var det äntligen dags för final och där skulle Stena Gothica och BBK Juniors göra upp om pokalerna. Detta blev en tight match med två storspelande målvakter. Med bara tre minuter kvar så ledde BBK Juniors med 3-2, men då växlade de gamla elitspelarna i Stena Gothica upp och tryckte in två snabba mål. Sedan kunde de hålla undan för BBK’s press den sista minuten och stod till slut som segrare i Innebandy Open. I och med finalsegern kan Stena Gothica titulera sig Svenska Sjöfolksmästare 2017. Stort grattis till Stena Gothica och ett stort tack till alla lag som var med och kämpade.

Tack och på återseende!

TEXT PATRIK NYMAN
FOTO AGNETA SWENSON, ANGELICA BERG, PATRIK NYMAN


RESULTAT

1. Stena Gothica
2. BBK Juniors
3. Sjöfartshögskolan Åland

De individuella priserna gick till:

Bästa målvakt: Daniel Lundholm, Fedora
Bästa back: Jonathan Ståhlberg, Sjöfartshögskolan Åland
Bästa center: Fabian Fihn, Stena Gothica
Bästa anfallare och poängkung: Björn Lindqvist, Stena Gothica
Fair Play: Sjöfartshögskolan Åland

Tjingsargubbe;

försäljare i hamnmiljö, jfr galli-galli-men.

> Fler sjötermer som du behöver veta!