Kick-off 2017

Precis när det var dags att sparka igång fotbollssäsongen 2017 bestämde sig sommaren för att komma till landet. Den 20 maj var det dags för årets Kick-off turnering på Sjömansservice anläggning vid Kaknäs i Stockholm.

Från början var tio lag anmälda men några sena avbokningar kom in – Dickson IF hade många skadade och var tvungna lämna återbud, besättningen på M/S Isabelle från TallinkSilja kunde, på grund av hög arbetsbelastning, inte komma från båten i tid för att delta på turneringen, Sjömansskolan Stockholm hade fått fel info om speldag och kunde inte komma. Detta gjorde att vi hastigt måste ändra spelschema från nio lag till åtta lags gruppspel.

Vädret var utmärkt för fotboll – molnigt med 18 grader. I årets turnering körde vi på två planer istället för på tre, som vi brukar. Planerna var något större än vanligt, vilket uppskattades av spelarna. Det resulterade i något lugnare tempo och mer passningsspel, samtidigt minskades skaderisken.

Det roliga med turneringen är att vi har spelare från olika länder. Förra året hade vi Team Brazil och i år kom Team Africa – dansare från Silja Symphony. Två lag från Finland var också med – Viking Grace som hade tre duktiga tjejer i sitt lag, nämnas kan Marie Börman som spelat i Finska landslaget och blev vald till turneringens MVP spelare.

Favoriterna höll i årets turnering. Förra årets vinnare – Hjelmskallarna – knep första platsen även i år efter ett ”golden goal” mot Polisen. Bronsmatchen mellan FC Melody och Victoria I kunde inte spelas på grund av att killarna i Victorias I var tvungna åka tillbaka till fartyget.

Vi vill tacka alla volontärer, Karla, Ilpo och Jesper som skötte domaruppdraget, samt Leila, Päivi och Helena som bemannade grillen. Alla verkade vara nöjda efter turneringen och aviserade deltagande även nästa år.

TEXT JARI RAMINEN
FOTO FERIT US


RESULTAT

1. Hjelmskallarna
2. Polisen
3. FC Melody
4. Victoria I

Bästa målvakt: Alexander Noreby, Hjelmskallarna
Bästa spelare:  Marie Börman, Viking Grace

Slingerställ, -skott (shifting boards);

utan dem går allt i durken i grov sjö.

> Fler sjötermer som du behöver veta!