Seafarer's Open Golf 2017

Årets sjöfartsgolf lockade 51 stycken kunniga och ivriga golfspelare till den berömda Bro Hof Stadium Golf Course i Upplands Bro nära Stockholm.

För de som ville bekanta sig med banan före tävlingen, hade man bokat inspelsmöjligheten dagen innan. Ca 20 spelare utnyttjade möjligheten och gick en runda i det relativt vackra väder som söndagen bjöd. Vädret på måndagen, tävlingsdagen, var dock det motsatta och när deltagarna samlades för sina starter var det kyligt, rätt blåsig och vi fick till och med några regnstänk på oss innan starten. Det skrämde dock inte bort någon av de anmälda och recensionerna över arrangemangen efter ronderna var överlag mycket positiva.

Intresset för golf är stort bland människor anslutna till sjöfarten. Till årets tävling kom spelare från olika håll av Sverige och Finland. Själva banan – Stadium Course – var i mycket bra skick, med tanke på den tidiga årstiden, och alla fick uppleva en bra och spännande tävlingsdag.

Efter tävlingen, i väntan på prisutdelningen, åt alla en välsmakande måltid i på klubben och under livliga samtal vid matborden fick man höra deltagarnas olika upplevelser under deras tävlingsronder.

Klubbens Marshall, Gerth Gardesäter, som under de senaste 10 åren varit delaktig i Seafarers Golf tävlingarna, hade på ett magnifikt sätt dirigerat det hela från klubbens sida. Vi fick snabbt resultaten och kunde vid prisutdelningen konstatera följande resultat:

VINNARE A-Klass Fartyg Resultat  Poäng
1. Jimmie Malmberg Silja Symphony    72 slag  -
2. Jussi Perho  Viking Mariella 74 "  -
3. Jonas Laveryd Destination Gotland 76 "  -
       
VINNARE Scratch      
Jimmie Malmberg Silja Symphony 72 slag  -
       
VINNARE B-Klass   Resultat  
1. Peter Lyth  Agent 76 slag 32 poäng
2. Mats Jansson NY Cool 77 " 31 "
3. Adam Palm Viking Line 77 " 31 "
       
VINNARE Damklass      
Therese Ax Destination Gotland 79 slag
       
LÄNGSTA DRIVE      
Kari Finnilä Viking Line  -  -
       
NÄRMAST HÅL      
Jari Raminen Sjöfartsverket  -  -

 

TEXT HARRI JOENSUU
FOTO ÅSA HOLMBERG, KATARINA SJÖFARTSKLUBB

Tjingsargubbe;

försäljare i hamnmiljö, jfr galli-galli-men.

> Fler sjötermer som du behöver veta!