24-timmars 2018

Invigning av konstgräsplanen

Det här var en speciell dag för både Trafikverket, Eriksbergs IF och Sjöfartsverket. Under många år har vi samarbetat med att anlägga en konstgräsplan, klubbstuga, tennisbana och friidrottsarena. Ett projekt som är ett ”litet” projekt i det stora hamnprojektet då Trafikverket ska bygga järnvägsspår ut i hamnen. Järnvägsspåren ska gå över befintliga Krokängsplan där Eriksbergs IF tränar och därför byggdes en ersättningsplan på Rosenhill. I samband med invigningen hälsades Eriksbergs IF och Reine Lindmark varmt välkomna till Rosenhill.

Under projekteringen har det varit många möten och en hel del tung trafik har kört på området. Den gamla fotbollsplanen med gräs skulle bytas ut och under våren kunde Gårda Johan rulla ut ny konstgräsplan med korg och kokos.

Innan avspark för 24-timmarsturneringen som är en årlig tradition på Rosenhill informerades gästerna att första turneringen vi arrangerade var 1983 och då var det också en invigning. Anläggningen hade då fått en efterlängtad belysning på fotbollsplan.

20 lag hade anmält sig till årets turnering och mellan fotbollsmatcherna fanns det möjlighet för deltagarna att delta i friidrottstävlingen Sjöpokalen tillsammans med Sjömansservice funktionärer. När det var dags att klippa det blå bandet så välkomnades invigningsförrättaren Glenn Hysén upp på scen. Efter en kortare intervju så klipptes bandet och folket jublade. Som avslutning på invigningen bjöds det på lättare förtäring innan det var dags för avspark för årets 24-timmars turnering.

Fotbollsturneringen

20 fartygslag deltog i turneringen. Bland deltagarna fanns norska laget Deepsea Stavanger och finska laget Silja Serenade. Övriga lag kom främst från svenska handelsflottan och skolor med inriktning Sjöfart. Lagen var inlottade i fyra grupper med fem lag i varje. Inom gruppen spelade alla mot varandra och samtliga lag gick till slutspel.

Solen sken och kring fotbollsplan hade Stena Saga och Ternhav slagit upp partytält för både spelare och hejarklackar. Många åskådare var samlade när signalen för avsparken ljöd på de tre 7 mot 7-planerna.

Sekretariatet var placerat vid sidan av fotbollsplanerna och tävlingsledningen med Glenn Hjelle och Nils Edoff satt redo med spelprogrammet som i år publicerades på en skärm. Spelarna var nöjda med det nya underlaget på plan och matcherna spelades i god sportsanda. I fjärde omgången kom ett intensivt skyfall och några av de sista matcherna avgjordes på WO på grund av ovädret.

Slutspelet startade på lördagsmorgonen. I semifinalerna var det El Dragador, Klippans Båtmän, OljOla och debutanten Ternhav som möttes. Det blev två jämna semifinaler där Ternhav vann över El Dragador med 4-3 och Klippans Båtmän mot OljOla, också med 4-3, efter förlängning.

I matchen om 3:e och 4:e pris drog El Dragdor längsta stråt och vann med 1-0 över OljOla. Finalen var mycket spännande och Ternhav besegrade Klippans Båtmän med 1-0 på övertid.

Rosenhills transportservice körde några av lagen tillbaka till Spar Hotell efter turneringen. Senare på kvällen möttes ett 70-tal spelare och personal upp på fotbollbanketten som i år var inbokad på Pitchers restaurang. Som avslutning vill jag tacka alla spelare, domare, tävlingsledning och alla funktionärer/personal för bra samarbete med gott resultat. //Agneta Swenson

FOTO: PATRIK NYMAN, AGNETA SWENSON


RESULTAT:

1:a                       Ternhav
2:a                       Klippans Båtmän
3:a                       El Dragador

Bästa lastfartyg:             Ternhav
Fair play:                       Silja Serenade
Bästa spelare:                Keneth Petersen, Deepsea Stavanger
Bästa målskytt:              Erik Krisensson, NOS (10 mål)
Bästa målvakt:               Marcus Lillvik, El Dragador
Bästa cheerleaders:        Stena Saga

All star team:
Samuel Larsson, NOS
Adam Troguge, Stena Scandinavica
Elias Ahlström, Ternhav
Hamza, Stena Vision
Keneth Petersen, Deepsea Stavanger
Erik Kristensson, NOS
Marcus Lillvik, El Dragador målvakt

Håll an! (avast!);

stopp, vänta, gör ett uppehåll!

> Fler sjötermer som du behöver veta!