Kick-off fotboll 2018

Bra fotboll trots många avhoppare

Den årliga försommarturneringen – Kick-Off – gick av stapeln den 19 maj på Sjöfartsklubben Kaknäs välansade fotbollsplaner.

Redan innan turneringen börjat var det spännande. Två veckor före var tio lag anmälda och allting såg bra ut. Sen började avbokningar droppa in. Först meddelade Stena Jutlandica från Göteborg att de inte fick ihop ett lag, sen förra årets mästare, Hjelmskallarna. Därefter meddelade besättningen på Viking Lines Mariella och Viking Grace sina svårigheter och till slut kom också Italienska föreningen, som varit med sedan starten 2007, med dystert besked om att de inte kan komma.

Då var vi fyra lag kvar på listan. Men en snabb tur ner till hamnen, för att prata med stuveriet, gav oss ett femte lag till turneringen. Med fem lag fick vi till ett hyfsat bra matchprogram, där alla lag fick spela minst fyra matcher och de fyra bästa spelade spela sex matcher.

Polisen fick nu bära favoritskapet. De har vunnit turneringen fyra gånger tidigare och killarna är  vältränade, trots att ingen av dem är ungdom. Största hotet för dem visade sig vara m/s Isabelle från Litauen. Redan på gruppspelet såg vi vilka som skulle gå till final, men m/s Victoria försökte sätta käppar på hjulet för Isabelle. Båda lagen slutade samma poäng efter gruppspelet. Ett inbördes möte slutade 1-1, så vi fick räkna målskillnad för att se vilket lag som skulle komma till semifinal.

Isabelle hade gjort ett mål mer än Victoria och fick möta Fc Melody i semin. Fc Melody hade haft det tufft under dagen med många små skador och fick kämpa hårt med de åtta man som kunde spela, men motståndet var övermäktigt. Isabelle vann matchen med 4-0.
Victoria fick möta Polisen och bjöd en riktigt bra match, som de med lite tur hade kunnat vinna, men Polisen hade både rutin och många avbrytare och kunde ta hem matchen med 2-0.

Bronsmatchen gjordes upp med straffsparkar efter överenskommelse med både Fc Melodys och Victorias lagkaptener. Fc Melody hade så pass reducerat manskap och Victoria hade bråttom tillbaka till arbetet, så det var den bästa lösningen. Victoria var starkare och vann bronsmatchen med 4-3.

Finalen var rafflande. Båda lagen spelade hårt och skapade flera målchanser. Isabelle hade ett något yngre lag men var kanske inte lika samspelade som Polisen. Det räckte med en markeringsmiss av Isabelle för att Polisen skulle kunna avgöra matchen med resultatet 1-0.

TEXT OCH FOTO JARI RAMINEN


RESULTAT

1. Polisen

2. Isabelle

3. Victoria I

4. Fc Melody

5. Stockholms Hamnar

MVP: Patrik Salomon, Polisen

Bästa målvakt: Cacari Samsereos, Isabelle

Fairplay: Stockholms Hamnar

Mantåg (manrope);

säkerhetståg i höfthöjd, t.ex. på fallrepet.

> Fler sjötermer som du behöver veta!