Sjöslaget Väst 2018

Vilken dag det blev! Sjöslaget väst 2018 spelades den 30 maj; Göteborgs varmaste dag i maj månad – termometern visade otroliga 31 grader. Shotgunstarten gick klockan 09.00 på Forsgården GK och 61 glada golfare kom till start i ett startfält som från början var över 70 deltagare men som efter krockar med på- och avmönstringar gick ner till 61 på tävlingsdagen.

Det var riktigt varmt redan klockan 8.30, när alla samlades för en gemensam genomgång av klubbens marknadschef. Ute på banan bjöds vi på några extratävlingar i form av två stycken Närmast hål och en Längsta drive-tävling. Närmast hål på hål nummer 5 vanns av Sven Muchardt från Svitzer på 104 cm, närmast hål på hål 10 vanns av Martin Hultén på 296 cm. Längsta drive spelades på hål 17 och där tävlade herrar och damer för sig. I herrklassen segrade Patrik Nyman och i damklassen vann Marie Abrahamsson från Color Fantasy.

Vinnare i A-klassen blev Stefan Kleen från Stena Jutlandica på 69 slag netto, två slag före tvåan Ragnar Davidsson från Undine som slutade på 71 slag. På tredjeplats kom Sven Muchardt på 72 slag. I B-klassen vann Håkan Boman som är lots på 70 slag, tvåa blev Gunnar Tholander med sina 71 slag och trea blev Olle Melin på 74 slag. Det delades även ut priser på placeringarna 4-6 i både A och B-klass. Bästa dam blev Marie Abrahamsson och Bästa Bruttopriset togs hem av Patrik Nyman på 79 slag.

Vi riktar ett stort tack till alla sponsorer, som bidragit till det fina prisbordet men också till deltagare och Forsgården GK för visat intresse och engagemang och så hoppas vi att vi får ser er i Kalmar på Sjöslaget Ost som går av stapeln onsdagen den 26 september.

TEXT NILS EDOFF OCH GLENN HJELLE
FOTO ANTON OCAMPO OCH GLENN HJELLE

Se hela resultatlistan för Klass A

Se hela resultatlistan för Klass B

Håll an! (avast!);

stopp, vänta, gör ett uppehåll!

> Fler sjötermer som du behöver veta!