24-timmars – en folkfest

Den 31/8-1/9 hölls Rosenhills klassiska fotbollsturnering ”24-timmars” för 30:e gången. Sensommarsolen visade gott humör och så gjorde även de 24 deltagande sjumannalagen. Fartygsbesättningar från Sverige, Norge och Finland kämpade om vinnartiteln tillsammans med några landlag från sjömansskolorna.

24-timmars är ett logistiskt finlir där allt skall klaffa. För det borgade ett hängivet gäng Rosenhillare med sjösportbasen och tävlingsledaren Glenn Hjelle och Rosenhills föreståndare Agneta Swenson i spetsen, med förstärkning från tillresta sjömansservare och lokala volontärer.
Mat från John-John Kristenssons catering fanns att inmundiga och den friskvårdsengagerade hamnarbetaren Anders Öberg behandlade de små blessyrer som uppstod under tävlingen.

Matcherna på två gånger 15 minuter pågick oavbrutet på Rosenhills tre planer; från kl. 15 till kl. 23 första dagen och från kl. 09 till kl.17 den andra. Parallellt lockade platsombuden Lasse Hult från Rotterdam, Jesper Ek från Antwerpen och Lars Strandbäck från Malmö med kulstötning och det var väldigt lyckat – inte mindre än 120 sjömän tävlade mot varandra inom ramarna för Sjöpokalen.

Fotbollens prisutdelning hölls på plats och fortsatte under tävlingsbanketten på ”Gamla Ullevi”. Vi gratulerar "Trelleborg", vann turneringen!

Här kan du se alla resultat från 24-timmarsturneringen

Stort tack till alla som var med och gjorde ännu en lyckad turnering!

Flaggskepp, -skeppare, -chief;

flaggskepp syftar ursprungligen på amiralens fartyg. Har i handelsflottan kommit att syfta på rederiets nyaste eller största fartyg. Flaggskeppare och flaggchief är den till tjänsteåren äldste skepparen respektive maskinchefen inom ett rederi.

> Fler sjötermer som du behöver veta!