Kick-Off turnering Kaknäs

Den årliga säsongsöppningsturneringen – Kick-Off – gick av stapeln den 19 maj på Sjömansklubben Kaknäs. Den första riktiga sommardagen i Stockholm infann sig lämpligt just den dagen med sina 18 grader och strålande solsken. 14 lag hade anmält sig till turneringen varav 8 av dessa var fartygslag från Sverige, Finland, Estland, Ryssland och Åland.

Matchproggrammet var anpassat efter 16 lag, så det blev fyra grupper; två fyralagsgrupper och två trelagsgrupper. A-gruppen visade vara den tuffaste – någon valde att kalla den ”dödens grupp”. Matcherna var tuffa och jämna i alla grupper; de flesta av matcherna slutade med bara ett eller två måls skillnad och endast två 0-0 matcher spelades under dagen. I finalen möttes lagen ”Polisen” och ”FC Melody” och efter en hård match med näsblod och skråmor vann ”Polisen” med 4-0.

Av de över 250 personer som besökte Kaknäs under turneringen var 150 spelare och alla verkade vara nöjda med dagen. Stämningen höjdes ytterligare genom att Silja Serenades artister fanns på plats och uppträdde med sång och dans.

Turneringens fair-play team kom från Åland – ”Birka Paradise”. MVP-spelaren Jeffery Agular kom från ”Stockholms Hamn”, och fick utmärkelsen inte minst efter att ha avgjort kvartsfinalen med en äkta hat-trick. Bästa målvakten var Stefan Andersen, ”FC Melody”. Bästa fartygslag blev grusbåten ”Jehander”, som hade lite hjälp från företagets kontorspersonal eftersom de är så få ombord. De Åländska lagen ”Rosella” och ”Birka Paradise” visade att de kan spela fotboll och hade de haft lite flyt hade kanske någon av dem varit med i medaljstriden.

Nu börjar det bli dags att planera nästa års turnering. I oktober påbörjar man bygget av en konstgräsplan och de har sagt att den ska stå klar senast sista maj 2013. Vi hoppas att den blir klar tidigare, för det har visat sig att mitten på maj, innan kryssning säsongen sätter igång på allvar, är den bästa tidpunkten att arrangera en turnering av den här storleken. Tack för nu och välkomna åter!


Resultat Kick-Off 2012
1. Polisen
2. Fc Melody (Finland)
3. Stockholms Hamn
4. Jehander (Svensk flagg)

Kuskbocken;

 maskinrumssvenska för nautikernas arbetsplats, bryggan.

> Fler sjötermer som du behöver veta!