Filmröstning 2011

Sjöfartsverket fanns på plats under branschdagarna Chalmers Sjölog och Kalmar Caréer Event 2012 och mötte där många förväntansfulla studenter, som hoppades knyta kontakter med eventuellt framtida arbetsgivare. Vi passade på att låta de studenter som varit ute på praktik eller tidigare arbetat till sjöss rösta på deras bästa och sämsta filmupplevelse från förra årets filmutbud från Sjömansservice hyrfilmstjänst. Lade man en röst fick man också ta en lott, med direkt vinstchans på en film.

Under de två branschträffarna fick vi totalt in 126 röster och nu när vi gått genom röstsedlarna är resultatet lika intressant som vanligt – den enes favoritfilm är ibland den andres minst uppskattade. Det är spännande att se att någon film på "Topp 10 - Sämsta film" även finns med i bästa-toppen.
Som du ser här bredvid är det flera filmer som delar på förstaplatsen men det som gör att de fått den rankingen de fått är att vi tagit hänsyn till om de även fått några sämsta-filmröster.

Undersökningen är, som du förstår, inte på något sätt vetenskaplig men kan ge dig tips på filmer som många (främst yngre) uppskattat samtidigt som vi får en liten fingervisning om vilken typ av filmer som går hem hos vår målgrupp.

Tack till alla som deltagit i röstningen och grattis till titlarna "The king's speech", "Baksmällan 2" och "X-men: First class", som delar första platsen!
 

Topp 10 - Bästa film Antal 'Bästa' Antal 'Sämsta'
The king's speech 7 2
Baksmällan 2 7 2
X-men: First class 7 3
Limitless 5
Jägarna 2 5 2
Fast & Furious 5 5 3
Hur många lingon finns det i världen 4 1
127 timmar 4 2
Black swan 4 3
Bridesmaids 4 5
Top 10 - Sämsta film Antal 'Sämsta' Antal 'Bästa'
Änglagård 3 14
Thor 9
Bad teacher 6 3
Let me in 5
Kronjuvelerna 5 1
Tron: Legacy 5 2
Bridesmaids 5 4
Eat, pray, love 4
Super 8 4 1
Svinalängorna 4 2

RÖSTNINGSFAVORITER

The king's speech

Baksmällan 2

X-men

Flaggskepp, -skeppare, -chief;

flaggskepp syftar ursprungligen på amiralens fartyg. Har i handelsflottan kommit att syfta på rederiets nyaste eller största fartyg. Flaggskeppare och flaggchief är den till tjänsteåren äldste skepparen respektive maskinchefen inom ett rederi.

> Fler sjötermer som du behöver veta!