NYHETSARKIV


Förra årets bästa film

Under Sjölog 2016 hade Sjöfartsverket som vanligt en filmröstningstävling i montern. Där fick morgondagens sjöfolk en chans att nominera förra årets bästa och sämsta film. Men vad är då kopplingen mellan Sjöfartsverket och film tänker du kanske. Jo, det är ju så att Sjömansservice sedan 1954 skickat ut spelfilmer till abonnerande fartygsbesättningar. Tjänsten lever fortfarande och i montern ville vi alltså veta vilken film som var mest uppskattad i förra årets utbud. Läs mer om hyrfilmstjänsten här.

De 60 personer som svarade hade runt 80 titlar att välja mellan. Men nu när vi går genom svaren ser vi att vi har en klar vinnare – nämligen ”Interstellar”, som fick 14 röster. På delad andra plats, med 4 röster kom ”Hobbit: Femhäraslaget”, ” Filip & Fredrik presenterar Trevligt folk” och ”American sniper”.

InterstellarDistributör i Sverige: Twentieth Century Fox

Minst uppskattad var ”Fifty shades of Grey”, som fick 6 röster. 5 personer tyckte att ”San Andreas” inte var sevärd och 4 personer gillade inte ”Ett päron till farsa: Nästa generation”.

Det som är spännande med en sådan här röstning är att vissa titlar både finns med på bästa- och sämsta-listan. Exempel på det är ”Hobbit: Femhäraslaget”, som faktiskt också fick tre sämsta-röster, och ovan nämnda ”Fifty shades of Grey”, också hamnade på top-10-listan.

Alla som deltog i omröstningen fick ta en lott, med direkt vinstchans på en dvd-film. Tack till alla som tog sig tid att prata med oss i Sjöfartsverkets monter.

Se top-5-listan här nedan:

Bästa film:  
Interstellar 14 röster
Hobbit: Femhäraslaget 4 röster
Filip & Fredrik presenterar Trevligt folk 4 röster
American sniper 4 röster
The theory of everything 3 röster
   
Sämsta film:  
Fifty shades of Grey 6 röster
San Andreas 5 röster
Ett päron till farsa: Nästa generation 4 röster
Jurassic World 3 röster
Trash 3 röster

//Sjömansservice Media

Pasa terra (spa.);

gå iland.

> Fler sjötermer som du behöver veta!