NYHETSARKIV


Morgondagens sjömän idrottar i Norrköping

Fredagen den 24 mars kom elever och lärare från Törnströmska gymnasiets Sjöfartsprogram till Johannisborgs Seamen’s Club i Norrköping för att bekanta sig med verksamheten och pröva på sjöfolksidrott.

Fartyget Michael Sars hämtades på Åland innan kursen sattes mot Norrköping. Nu ska eleverna och besättningen ut på en två veckor lång törn innan de kommer tillbaka till Karlskrona. Lärarna K-G Nilsson och Lennart Eliasson berättade att de själva haft glädje av Sjömansservice verksamhet genom åren på sjön och tycker att det är viktigt att studenterna tidigt får en inblick i välfärdsservicen.

Efter en rundvandring på sjömansklubben klädde studenterna om till mer oömma kläder och gjorde sig redo att göra resultat i sjöfolkets långlivade friidrottstävling – Sjöpokalen. Halva gänget började stöta kula, medan andra halvan provade på stående längdhopp. Hög koncentration varvades med skratt och när alla samlades för höjdhopp utan ansats applåderade studenterna kamraternas prestationer.

Idrottstillfället avslutades med 60 meters löpning och alla verkade nöjda. En extra bonus var att gänget lyckades pricka in årets dittills finaste dag för utomhusaktiviteten på Johannisborg.

TEXT OCH FOTO: JIMMY ERIKSSON

Slingerställ, -skott (shifting boards);

utan dem går allt i durken i grov sjö.

> Fler sjötermer som du behöver veta!