Svenska deltävlingen är nu avgjord

Under tisdagsförmiddagen avgjordes den svenska deltävlingen i Nordiska fototävlingen för sjöfolk.

Juryn bestod i år av Sjöfartsverkets Tobias Fälth – journalist och kommunikatör med stort fotointresse, Tord Strømdal – tidigare anställd på Sjöfartsverket som under många år tagit ett otal bilder till verksamheten – och frilansfotografen Ida Ling Flanagan, som i år debuterade i sammanhanget.

Juryns uppdrag var att sålla ut 15 bilder från de 85 inkomna bidragen och därefter ranka tre vinnare och eventuellt lämna något eller några hedersomnämnanden. De 15 utvalda bilderna går sedan vidare till den nordiska finalen, som i år hålls i Haugesund under februari. Till finalen tas poängen från den nationella tävlingen bort, så att alla bilder ges samma chans att hamna på prispallen.

Efter 1,5 timme hade juryn enats om vilka bilder som skulle gå vidare och dessutom rangordnat de svenska vinnarna. Vi kan idag inte gå ut med någon information om vilka bidrag det gäller, då det skulle kunna påverka den juryn i den nordiska tävlingen.

Vi räknar med att kunna publicera alla vinnare och deras bidrag inom en månad. Tillsvidare får du hålla tillgodo med några bilder från dagens bedömning. Av samma skäl som ovan har jag valt att censurera finalistbilderna nedan.

JIMMY ERIKSSON

Alla inkomna bidrag
Alla inkomna bidrag. Redo att bli bedömda av juryn.

Finalbilder
Många tuffa beslut när vinnarna ska utses från de 15 finalbidragen.
Fr. v. Tobias Fälth, Ida Ling Flanagan och Tord Strømdal.

Slingerställ, -skott (shifting boards);

utan dem går allt i durken i grov sjö.

> Fler sjötermer som du behöver veta!