Ny motionsportal till sjöfolket

Nu kan du börja använda nya motionsportalen - SeaSportal

Den långa traditionen med sjöfolksidrott har genom åren sammansvetsat många fartygsbesättningar och bidragit till ökad fokus på hälsa ombord.

Den 1 januari 2020 lanserade Sjömansservice en ny portal för motionerande sjöfolk – SeaSportal. Vi är glada att äntligen kunna ta sjöfolkets motionsrapportering ett steg längre!

I SeaSportal kan du som arbetar till sjöss följa din träning på ett användarvänligt sätt, oavsett om du använder dator, smartphone eller surfplatta.

 

SeaSportal

Modernt och internationellt
SeaSportal har ett mer modernt upplägg än den tidigare motionscentralen. Träningsdagboken i SeaSportal kan kopplas ihop med kända träningsappar så att du slipper dubbelregistrering. Har du en träningsklocka eller liknande behöver du inte registrera något alls. Portalen har även funktioner som känns igen från sociala nätverk och i nyhetsflödet erbjuder vi tränings- och hälsotips.

Vår förhoppning är att fler ska vilja vara med i SeaSportal när tjänsten moderniserats och fått bättre språkstöd. I SeaSportal har tävlingarna fått nya, mer internationellt gångbara, namn. Lagtävlingarna Motionsligan och Simcupen döps om till Sports League respektive Swim Cup. För att förenkla, får också de individuella grenarna namn efter aktiviteten som utförs, till exempel Running, Swimming, Biking och Multi.

Vi hoppas att du gillar vår nya portal. Tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller synpunkter och sprid gärna informationen vidare till dina kollegor ombord.

Registrera dig här för att även fortsättningsvis kunna delta i tävlingar och följa din träning.

Lycka till med ditt fortsatta tränande! Vi ses på

SeaSportal

//Sjömansservice

E-posta frågor och synpunkter gällande SeaSportal till seasportal@sjofartsverket.se

Flaggskepp, -skeppare, -chief;

flaggskepp syftar ursprungligen på amiralens fartyg. Har i handelsflottan kommit att syfta på rederiets nyaste eller största fartyg. Flaggskeppare och flaggchief är den till tjänsteåren äldste skepparen respektive maskinchefen inom ett rederi.

> Fler sjötermer som du behöver veta!