Ny motionsportal till sjöfolket

Nu kan du börja använda nya motionsportalen - SeaSportal

Den långa traditionen med sjöfolksidrott har genom åren sammansvetsat många fartygsbesättningar och bidragit till ökad fokus på hälsa ombord.

Idag lanserar Sjömansservice en ny portal för motionerande sjöfolk – SeaSportal – och vi är glada att äntligen kunna ta sjöfolkets motionsrapportering ett steg längre! I SeaSportal kommer du som arbetar till sjöss kunna följa din träning på ett användarvänligt sätt, oavsett om du använder dator, smartphone eller surfplatta.

 

SeaSportal

MODERNT OCH INTERNATIONELLT
SeaSportal har ett mer modernt upplägg än den nuvarande Motionscentralen. Träningsdagboken i SeaSportal kan kopplas ihop med kända träningsappar så att du slipper dubbelregistrering. Har du en träningsklocka eller liknande behöver du inte registrera något alls. Portalen har även funktioner som känns igen från sociala nätverk och i nyhetsflödet erbjuder vi tränings- och hälsotips.

Vår förhoppning är att fler ska vilja vara med i SeaSportal när tjänsten moderniseras och får bättre språkstöd. I samband med överflyttningen till SeaSportal får tävlingarna nya, mer internationellt gångbara, namn. Lagtävlingarna Motionsligan och Simcupen döps om till Sports League respektive Swim Cup. För att förenkla, får också de individuella grenarna namn efter aktiviteten som utförs – till exempel Running, Swimming, Biking och Multi.

VAD HÄNDER NU?
Rapportering för idrottsåret 2019 sker i den nuvarande Motionscentralen, men i oktober bjuder vi in både befintliga och nya användare att skapa ett konto i SeaSportal för att lära känna den nya portalen. Den 1 januari växlar vi över till SeaSportal och stänger Motionscentralen för fortsatt registrering. Rapporteringen av 2020 års träning sker uteslutande i SeaSportal.

Vi hoppas att du gillar vår nya portal. Tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller synpunkter och sprid gärna informationen vidare till dina kollegor ombord!

Registrera dig här för att även fortsättningsvis kunna delta i tävlingar och följa din träning!

Lycka till med ditt fortsatta tränande! Vi ses på

SeaSportal

//Sjömansservice

E-posta frågor och synpunkter gällande SeaSportal till seasportal@sjofartsverket.se

Åsnefrukost (donkey’s breakfast);

mellankrigstidens madrassvar, fyllt med halm eller träull.

> Fler sjötermer som du behöver veta!