NYHETSARKIV


Spännande final i Tallink Cup

Den 8 september spelades finalen i Tallink Cup på Sjöfartsverkets anläggning Kaknäs. Årets final, som spelades mellan svenska Galaxy och lettiska Isabelle. Väderförutsättningarna var de bästa tänkbara och när solen tittade fram var det sommar igen.

Finalen blev en underhållande och målrik tillställning med många duktiga fotbollsspelare på planen. Isabelle gjorde ett tidigt mål på hörna i inledningen av matchen och utökade sedan till en 2-0 ledning. Galaxy gav aldrig upp och i slutskedet av matchen var Isabelle i ledning med 3-2 då Galaxy kvitterade och tog matchen till förlängning. I förlängningen förvaltade Isabelle en frispark som slogs i mål via stolpen vilket blev matchens sista mål och Isabelle stod som segrare i årets upplaga av Tallink Cup.

I anslutning till finalen anordnade Tallink en mängd aktiviteter för sin personal – bland annat kunde de Tallink-anställda prova på yoga, capoeira, dans och graffiti. De ungefär 700 besökarna bjöds också på en delikat lunchbuffé som Tallink ordnat.

Text och foto: Christian Kronqvist

Slingerställ, -skott (shifting boards);

utan dem går allt i durken i grov sjö.

> Fler sjötermer som du behöver veta!