Hamnservice - Johannisborg Seamen's Club

I närheten av de inre hamnarna och på bekvämt gångavstånd från Norrköpings centrum ligger sjöfolkets anläggning Johannisborg Seamen's Club. I en harmonisk miljö erbjuder vi ett välbehövligt avbrott i vistelsen ombord.

För dig som är idrottsintresserad har vi ett stort utbud av aktiviteter. Utomhus finns flera fotbollsplaner samt möjlighet att spela basket och volleyboll, liksom att friidrotta. Vintertid kan vi arrangera lagsporter inomhus på annan plats i Norrköping. Skidor, skridskor och inlines finns att låna på anläggningen. Vi hämtar och lämnar besättningar på fartyg som ligger vid kaj, naturligtvis kostnadsfritt.

Johannisborg har mycket att erbjuda även om du inte idrottsintresserad. Här kan du posta brev eller skicka e-post, läsa tidningar eller surfa på Internet. Cafeterian erbjuder varma eller kalla drycker med tilltugg. Vill du titta på TV eller video går det bra och du kan också passa på att njuta av vår bastuanläggning.

Anläggningen är sponsrad av International Transport Workers' Federation, ITF.

INFORMATION

Johannisborg Seamen's Club
Norra Promenaden 80
Box 261
601 04 Norrköping
Tel +46 (0)11 12 79 94
Mobil +46 (0)709 16 88 00
johannisborg@sjofartsverket.se

Öppettider:
Mån-Tor: 18.00-22.00
Fre: 9-15 
Lör: stängt
Sön: 14.00-18.00

Platschef: Jesper Ek

Flaggskepp, -skeppare, -chief;

flaggskepp syftar ursprungligen på amiralens fartyg. Har i handelsflottan kommit att syfta på rederiets nyaste eller största fartyg. Flaggskeppare och flaggchief är den till tjänsteåren äldste skepparen respektive maskinchefen inom ett rederi.

> Fler sjötermer som du behöver veta!