Start > Press

Hur kan vi få fler kvinnor att välja sjöfart och dessutom stanna, trivas och bidra till utveckling? "Best Practice" är ämnet under nästa Vågrätt öppet möte och som värd för eventet ställer Sjöfartsverket om konferensen till livesända samtal på Instagram.

2-6 november kommer Cajsa Jersler Fransson från Sjöfartsverket att leda samtal på temat Best Practice på Sjöfartsverkets Instagram.

Under veckan kan du höra om hur andra organisationer gör för att förbättra inkludering. Exemplen kommer från olika håll och är både nationella och internationella; dels från helt andra branscher, dels från den egna sjöfartsbranschen. Det kommer även samtalas om flera olika projekt som pågår för att genom forskning hitta bättre sätt att jobba för en inkluderande arbetsplats. Det kommer att handla om olika sätt att bygga över de barriärer som gör att kvinnor inte börjar jobba eller stannar på jobb till sjöss.

Sjöfartsverket sänder samtalen live på Instagram-TV (IGTV) klockan 10:00 måndag-fredag vecka 45. För den som inte kan titta live kommer det även gå att se samtalen i efterhand som inlägg på samma kanal.

Så stand by för Vågrätt, här är det preliminära programmet:

Måndag 2 nov – Sara Fallahi, projektet REDO
Tisdag 3 nov – Anne Windfeldt Trolle, Danish shipping
Onsdag 4 nov – Jesper Fundberg, Polishögskolan
Torsdag 5 nov – Hanna Sivervik, Siemens
Fredag 6 nov – Maritim Bergen

På Instagram heter vi @sjofartsverket.

Vågrätt är ett branschövergripande samarbete inom sjöfartsbranschen som arbetar för en arbetsmiljö i världsklass med jämställdhet och likabehandling genom kultur, struktur, kunskap och kommunikation. Visionen är att skapa en sjöfart med en arbetsmiljö i världsklass med attraktiva arbetsplatser som är fri ifrån diskriminering och kränkande särbehandling.

Dela artikeln