Innebandy Open 2019

Lördagen den 19 oktober bjöd Sjömansservice in till Innebandy Open på Rosenhill Seamen’s Center. Det var 23:e gången turneringen spelades. Årets startfält bestod av åtta lag som kom att bjuda på härligt fartfylld innebandy.

I grupp A fanns lagen Sjövägen IF, Dickson2, Hamnen IF och Stena Scandinavica och i Grupp B Hakefjord, Klippans Båtmän, Dickson, och Calmare Nyckel. Grupp A vanns utav Hamnen IF, som efter imponerande spel gick igenom gruppspelet obesegrade. I Grupp B gjorde Dickson precis som Hamnen IF, dvs. imponerade stort och vann samtliga sina gruppspelsmatcher.

Dags för kvartsfinaler och Hamnen IF och Calmare Nyckel var först ut. Hamnen IF besegrade de hårt kämpande sjöeleverna ifrån Kalmar med 5-2. I dagens andra kvartsfinal möttes sjöstudenterna då Dickson2 mötte Dickson. Dickson segrade med hela 9-0 och fortsatte att imponera. I den tredje kvartsfinalen gjorde Sjövägen IF och Klippans Båtmän upp om en semifinalplats. Det blev en väldigt jämn tillställning där Sjövägens målvakt, Henrik Lagberg, storspelade. Det räckte dock inte då Klippans Båtmän till slut fick hål på honom och vann med 2-0. I dagens sista kvartsfinal möttes Stena Scandinavica och Hakefjord. Stena vann övertygande med 6-2 efter väldigt fint kontringsspel.

Så var det dags för semifinaler och i hallen kändes det verkligen att spänningen stegrades. Hamnen IF ställdes mot Stena Scandinavica, ett Stena-lag som gått med lite kort manskap hela dagen och som till slut inte riktigt orkade hänga med i Hamnen IF:s höga tempo, varpå Hamnen IF komfortabelt kunde vinna med 5-0.

I dagens andra semifinal möttes Dickson och Klippans Båtmän. Båtmännen hade till denna match lyckats få in två fräscha spelare som ”kommit loss” ifrån dagens båtsurrande. 2-2 efter full tid gjorde att vi fick dagens första straffavgörande. Avgörandet kom först i den sjunde straffomgången och det var till slut Dickson som vann, och därmed var klara för final mot Hamnen IF.

Finalmatchen såg ut att kunna sluta hursomhelst. Det var väldigt hög kvalitet på spelet och publiken njöt av underhållningen dessa båda lag bjöd på. Chanserna avlöste varandra men det var Dickson som sent fick nätkänning och de vann också till slut den välspelade finalen med 2-0. Tack till er alla som deltog och lite extra socker till dagens domare, Fredrik Sävestrand och Jesper Axelsson som på ett väldigt kompetent sätt guidade oss i hamn.

TEXT OCH FOTO: PATRIK NYMAN

 

RESULTAT OCH UTMÄRKELSER:

  1. Dickson
  2. Hamnen IF
  3. Klippans Båtmän
  4. Stena Scandinavica, som också blev Svenska sjöfartsmästare i och med sin placering som bästa fartygslag

Fair play: Hakefjord

Bästa målvakt: Henrik Lagberg, Sjövägen IF

Bästa utespelare: David Wilhelmsson, Dickson

Bästa poänggörare: Emil Axell, Dickson

Håll an! (avast!);

stopp, vänta, gör ett uppehåll!

> Fler sjötermer som du behöver veta!