Nordic Open Innebandy 2019

Serenades sjätte seger av åtta möjliga

Innebandy turneringen Nordic Open spelades för åttonde gången i helgen den 2/2, i Mariehamn, Åland. Turneringen, som är samarbetsprojekt mellan Sjömansservice och finska Sjömansservicebyrån (MEPA), har blivit den mest populära av de turneringar som Sjöfartsklubben Kaknäs arrangerar.

Deltagande från handelsflottans fartyg upplever att det är enda gången på året de kan möta sina arbetskamrater, eftersom de annars är ute på de stora haven i olika fartyg. För personalen på färjorna det något enklare att få till gemensamma sammankomster.

Årets turnering bjöd inga stora överraskningar. De lag som brukar vara bra höll samma standard som alltid. Största överraskningen stod lag Polfors för – Sjömansskolan Stockholms lag, som varit med alla åtta åren. Förra året gjorde de sitt första mål i turneringen. I årets turnering kom första matchvinsten. Alla deltagande lagen uppskattade deras kämpainsats och gav dem sin uppskattning för vinsten.

Av de 13 lag som deltog var det till slut Silja Serenade, Dickson IF, Högskolan Åland och ENÅ som gjorde upp om medaljerna. Anmärkningsvärt var att av de fyra lagen var det tre skolor som kom till medaljmatcher. I bronsmatchen var Dickson lite starkare än Enå och vann med 1-0.

I finalen, som gick mellan Silja Serenade och Högskolan Åland, fick de spela på övertid innan Silja Serenade korades som vinnare med resultatet 5-4. I finalmatchen gjorde Lari Lundström fyra mål och var också den som satte det avgörande målet. Det gav Silja Serenade sin sjätte seger i turneringen.

TEXT JARI RAMINEN

FOTO FINSKA SJÖMANSSERVICEBYRÅN

 

RESULTAT

1.       Silja Serenade
2.       Högskolan på Åland
3.       Dickson IF
4.       ENÅ

MVP spelare: Lari Lundström, Silja Serenade
Playmaker: David Wilhelmsson, Dickson IF
Bästa damspelare: Sara Hougberg, Birka Stockholm
Bästa målvakt: Jens Lundell, Högskolan Åland
Spelglädje: VG Shipping/Vaparit
Fairplay: Polfors

 

 

Håll an! (avast!);

stopp, vänta, gör ett uppehåll!

> Fler sjötermer som du behöver veta!