Gå till meny Gå till innehåll Gå till kontakt
MSW Reportal

Förstärkning till projektet

Nyhet 2018-09-05

Ny projektchef, biträdande projektledare och byggledare.

Ulrika Hamberg är ny projektchef efter Marielle Svan, som i somras gick vidare till nya utmaningar. Ulrika är utbildad bergsingenjör och projektledare och har tidigare varit projektledare för Förbifart Stockholms tunnlar under Lovön och för Tvärbanan till Solna.

- Jag har lång erfarenhet av olika roller i stora projekt och har därmed en ganska bra känsla för vad som fungerar eller inte. 

Ny projektledning för Mälarprojektet
Ny projektledning för Mälarprojektet som har sammanlagt många, många års erfarenhet utifrån sin egen profession. Från vänster Ulrika Hamberg, Curt Nilsson och Jan Axelsson. Foto: Sjöfartsverket

Dessutom har jag ett stort engagemang eftersom stora anläggningsprojekt är så väldigt spännande, svarar Ulrika på frågan om vad hon kommer kunna bidra med i Mälarprojektet.

Curt Nilsson är biträdande projektledare, en ny roll inom Mälarprojektet som ska stärka upp projektledningen tillsammans med projektledare Henrik Berg. Curt är utbildad civilingenjör (väg och vatten) och har under sin yrkeskarriär arbetat internationellt i 15 år. I entreprenörsleden i Sverige har han arbetat som platschef/entreprenadschef och på beställarsidan har han arbetat som projektledare och projektchef.

- Med över 25 års erfarenhet av genomförande av entreprenader, både på beställarsidan och på entreprenörssidan kommer jag att kunna bidra till att Mälarprojektet genomförs på ett bra sätt vad avser kvalitet, miljö och arbetsmiljö, säger Curt.

Jan Axelsson tillträder rollen som byggledare/installationssamordnare mekanik/automation. Jan är utbildad ingenjör (maskin) och har tidigare arbetat som installationssamordnare, maskin­byggare, serviceingenjör, konstruktionsansvarig och projektledare.

- Jag kan bidra med installationsplanering/ledning, designkrav, riskgranskningar, testning (FAT/SAT) CE-märkning, det vill säga hur man använder maskindirektivet och till vad, säger Jan.