Gå till meny Gå till innehåll Gå till kontakt
MSW Reportal

Magasin 19 invigt - av hjullastare

Nyhet 2019-09-27

Magasin 19 i Köpings hamn invigts. Det är en del av ett större projekt där hamnen renoveras och farleden i Mälaren muddras med tal av kommunstyrelsens ordförande Elizabeth Salomonsson.

Hjullastare invigde magasinsbyggnad.
När det var dags att klippa bandet öppnades en av magasinets portar och en 21 ton tung hjullastare prydd med ballonger rullade igenom en avspärrning av papp. Till höger på bilden Elizabeth Salomonsson, kommunstyrelsens ordförande i Köpings kommun. Foto: Köping skommun

Runt 50 personer hade samlats för att inviga Magasin 19 som är en del av den upprustning som ska göra det möjligt för större fartyg att angöra hamnen.

-I Köpings kommun tror vi på framtiden, vi tror på vårt och regionens näringsliv och vi tror på Mälarhamnar. Därför gör vi nu en av de största satsningarna i kommunens historia. Vi deltar i Mälarprojektet och vi satsar stort på Köpings hamn, sa Elizabeth Salomonsson, kommunstyrelsens ordförande

Imponerande

I talet lyfte hon också hamnens betydelse för regionen.

-Hamnen är viktig för vår kommun, för vårt näringsliv och för regionen runt omkring. Den gör att vi kan erbjuda, i princip, alla olika typer av transportmöjligheter för näringslivet. Väg, järnväg och sjöfart och dessutom flyg inte alls så långt bort.

När det var dags att klippa bandet öppnades en av magasinets portar och en 21 ton tung hjullastare prydd med ballonger rullade igenom en avspärrning av papp. Efter invigningsceremonin kunde deltagarna ta en titt i magasinet som redan var fyllt med fodersäd och pellets.

Mälarhamnar - alltid redo

Även Mälarhamnars VD Carola Alzén höll ett tal där hon bland annat lyfte de positiva resultat som bolaget gjort och de miljövinster som sjöfarten ger. Hon plockade också upp tråden från invigningstalet:

-Elizabeth, du säger att Köpings kommun tror på Mälarhamnar och vi är redo!

För de som var intresserade avslutades invigningen med en guidad tur i hamnen, ett populärt inslag eftersom hamnen vanligtvis är stängd för allmänheten.