Gå till meny Gå till innehåll Gå till kontakt
MSW Reportal

Pålningsarbeten begränsade framkomligheten

Nyhet 2019-03-26

Mälarbron i Södertälje stängdes med broklaffarna uppe på lördagens morgon och arbetet med pålningen pågick hela helgen. Det planerade pålningsarbetet har utförts av Sjöfartsverkets entreprenör och gick nästan helt som det var tänkt.

- Arbetet gick nästan som planerat, men när vi skulle sätta ner den sista pålen stötte vi i en kabel som gick sönder, säger Johan Semberg, Sjöfartsverket, byggledare/Kanalarbeten i Mälarprojektet.
 - Vi fick flytta pålen några meter och när vi sedan skulle provköra bron gick inte broklaffarna ner. Det tog ett par timmar att dra om kabeln vilket gjorde att vi inte var färdiga med arbetet förrän på söndagen.

De arbeten som återstår kommer att göras med broklaffarna nere, således kommer sjöfart och biltrafik inte att påverkas ytterligare. Kommande arbete innefattar bland annat att man ovanpå dessa pålar lägger en stålskena, grovt förenklat.

Andra arbeten som är planerade i Södertälje kanal är krönbalksgjutning på insidan av motorvägsbron. Arbetet startar på onsdag vecka 13. Gjutningarna sker i etapper och varje etapp beräknas ta fem timmar. Detta kommer att påverka sjöfarten i liten utsträckning.

­- Vi har informerat sjöfarten om att anmäla ankomst så att gjutningarna kan ske med så liten påverkan som möjligt, säger Johan Semberg avslutningsvis.