Gå till meny Gå till innehåll Gå till kontakt
MSW Reportal

Uppskattat informationsmöte

Nyhet 2019-06-27

Torsdag eftermiddag den 27 juni öppnades dörrarna upp för både media och invånarna i Södertälje, vid ett uppskattat informationsmöte om slussen.

Byggledare Christer Westergren informerade på besöksplattformen.
Byggledare Christer Westergren informerade på besöksplattformen. Foto: Sjöfartsverket

Att få komma och titta på bygget och ställa frågor är något som slår bra hos invånarna, kanske extra mycket när det är ett så stort projekt som slussbygget i Södertälje. Så även denna gång.

Under första halvtimmen var endast pressen på plats, och bland dem fanns SVT som intervjuade Curt Nilsson, Sjöfartsverkets biträdande projektchef.

- Dagen blev en mycket populär tillställning i all sin enkelhet, säger Christer Westergren, byggledare. Det strömmade in en perfekt mängd människor under eftermiddagen.

När allmänheten bjöds in var cirka 20-talet personer som befann sig på området hela tiden, vilket var uppskattat – folk hann i lugn och ro se ut över slussområdet och ställa sina frågor till Christer Westergren och de andra.

Uppskattat

- Ett mycket uppskattat event. Stämningen var uppsluppen och god med många skratt och bra frågor. Folks intresse fångades också av sekantpålningsmaskinen som jobbade i närheten under hela arrangemanget, avslutar Christer Westergren.

Projektchef Timo Rajasaari från entreprenören Züblin berättar om hur arbetet fortskrider.
Projektchef Timo Rajasaari från entreprenören Züblin berättar om hur arbetet fortskrider. Foto: Sjöfartsverket