Gå till meny Gå till innehåll Gå till kontakt
MSW Reportal

1000 skyddsmasker till regioner och myndigheter

Nyhet 2020-04-03

Nu bidrar Sjöfartsverket med skyddsutrustning till olika regioner och myndigheter, med syftet att underlätta arbetet mot covid-19. Totalt handlar det om hela 1000 skyddsmasker som nu kommer fördelas ut över landet.

– Budskapet från den svenska vården har inte undgått någon. Nu drar vi vårt strå till stacken för att motverka en vidare spridning av coronaviruset, säger Niclas Härenstam, kommunikationsdirektör vid Sjöfartsverket.

Totalt handlar det om 1000 skyddsmasker som Sjöfartsverket nu kommer börja att fördela ut till både Socialstyrelsen, men också inom Region Skåne. Utöver skyddsmaskerna skänker myndigheten också andra typer av skyddsutrustning, som bland annat skyddsväskor och vätskeskydd. Samtidigt genomför också Sjöfartsverket flera egna åtgärder för att motverka virusspridningen.

– Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer, men har utöver detta också genomfört en rad olika försiktighetsåtgärder. Det handlar om allt ifrån att kraftigt reducera mängden fysiska möten, till att hålla våra medarbetare informerade om händelseutvecklingen i vår omvärld, säger Niclas Härenstam. Samtidigt är man från myndighetens sida noga med att tydliggöra att den egna verksamheten fortsatt fungerar väl.

– Vi följer händelseutvecklingen noga, men oavsett om det handlar om vår räddningsförmåga eller lotsverksamhet är svaret tydligt. Vi står fortsatt redo att agera för en trygg och säker svensk sjöfart, säger Niclas Härenstam.