Gå till meny Gå till innehåll Gå till kontakt
MSW Reportal

Dubbla pallplatser för Sjöfartsverkets flygmekaniker i Yrkes-SM

Nyhet 2020-10-22
3 st medaljörer i Yrkes-SM för flygmekaniker
I mitten Emrik Gunnarsson och till höger om honom SMA-kollegan Jesper Nilsson. Till vänster Mark van der Werf. Foto: Liza Simonsson.

I förra veckan tävlade Emrik Gunnarsson och Jesper Nilsson i Yrkes-SM för flygmekaniker. Och det gick minst sagt bra för Sjöfartsverkets mekaniker!

Emrik Gunnarsson och Jesper Nilsson arbetar på SMA Maintenance med underhåll av Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningshelikoptrar. I det ingår allt från inspektioner till större underhållsarbeten.

I förra vecakn gick Yrkes-SM av stapeln, ett svenskt nationellt mästerskap, där yrkesutbildade ungdomar upp till 25 år tävlar i yrkesskicklighet. Emrik vann hela tävlingen och Jesper kom på tredje plats.

- Tävlingen kändes bra, det var riktigt roligt att få träffa alla andra deltagare och stämningen var mycket lättsam under hela tävlingen, säger Emrik.

Jesper fortsätter:

- Tävlingen var rolig att delta i, det var nervöst att tävla i de delmomenten som man inte gör så ofta. Det var även speciellt att ha domare som kollade på under alla moment. När man väl hade vant sig med det så var det bara att göra sitt bästa på den tiden man fick för varje delmoment.

Emrik menar att tävlingen var ungefär som han hade väntat sig.

- Vi hade ju fått reda lite på hur tävlingen har gått till de tidigare åren och det stämde rätt bra överens med hur jag upplevde det, säger han och fortsätter:

- Mest utmanande var nog att utföra en daglig tillsyn på en helikopter som man i princip aldrig jobbat på innan. Det blev lite stressigt under vissa stunder men det löste sig i slutändan. Jag skulle nog säga att el-momentet kändes bäst även om man alltid tycker man kunde gjort något bättre eller annorlunda, säger guldmedaljören som nu kommer få tävla internationellt med Yrkeslandslaget i Shanghai i september nästa år.

- Det känns fantastiskt men också svårt att greppa, tror inte riktigt att jag ännu har smält innebörden av att få åka till Shanghai med yrkeslandslaget. Jag tror det kommer att vara otroligt roligt och en mycket spännande och unik upplevelse som jag verkligen ser fram emot!

Även Jesper, som också hamnade på pallen, var nöjd med tävlingen.

- I det stora hela är jag väldigt nöjd med min insats och med min tredjeplats. Det gick bättre än vad jag hade väntat mig.