Gå till meny Gå till innehåll Gå till kontakt
MSW Reportal

Fartygstätt i nya Sjörapporten

Nyhet 2021-10-08

På tema Fartyg tar Sjörapporten oss ombord några av Sveriges och världens mest innovativa fartyg. I tidningen kan du också läsa om fossilfri omställning, Sjöfartsverkets nya affärsdirektör och få en överblick av Sjöfartsverkets flotta.

Den gröna omställningen inom sjöfarten föder en lång rad innovationer. I tidningens tema kan du bland annat läsa om den nya tidens underhållsarbete, segelfartygets comeback och banbrytande batterihybrider. Är du en fartygsfantast? Då är det nya numret av Sjörapporten med tema fartyg helt rätt för dig.

Tidningen inleds med en intervju där vi träffat Sjöfartsverkets nya affärsdirektör Anna Norinder. En chef som gärna visualiserar sitt arbete, och vill förvalta den tradition sjöfartsbranschen för med sig på ett modernt sätt.

Katarina Norén, gd Sjöfartsverket, Rickard Engström, vd Svensk Sjöfart, och Berit Blomqvist, vd Sveriges Skeppsmäklareförening, svarar på frågor om framtiden. Hur tror vi den ser ut om 50 år, och vad behövs för att få till en överflyttning från väg till sjö?

Mälarfarlederna, en helikopter i bitar, vikten av att sammanställa räddningssommaren och fossilfria bränslen i Sjöfatsverkets flotta. Det och ännu mer i senaste numret av Sjörapporten.

Trevlig läsning önskar redaktionen!

Vill du prenumerera på Sjörapporten? Mejla sjorapporten@sjofartsverket.se 
En prenumeration kostar ingenting.