Gå till meny Gå till innehåll Gå till kontakt
MSW Reportal

Frågor och svar efter fartygsolyckan mellan Ystad och Bornholm

Nyhet 2021-12-14

Just nu får Sjöfartsverket många frågor om fartygsolyckan mellan Ystad och Bornholm måndagen den 13 december. På den här webbsidan samlar vi frågor och svar om vad som händer nu och vem som gör vad i det fortsatta arbetet kring olyckan.

Bakgrund

  • Omkring klockan 03.30 på måndagsmorgonen den 13 december fick Sjöfartsverkets Sjö- och flygräddningscentral ett larm om att två fraktfartyg skulle ha kolliderat med varandra mellan Ystad och Bornholm.
  • Det handlade om det danska fartyget Karin Hoej och det brittiska fartyget Scot Carrier. Det danska fartyget kapsejsade och hamnade upp och ner.
  • Två personer från det danska fartygets besättning saknades och en sökinsats påbörjades för att hitta dessa personer.
  • Klockan 10:30 på måndagen den 13 december avslutades sökinsatsen i vattnet på olycksplatsen. Men Sjöräddningsinsatsen fortsatte genom att fartyget bogserades närmare land för att kunna sökas igenom där.
  • Klockan 15:05 på måndagen avslutades sjöräddningsinsatsen. Då lämnades ansvaret över till Polisen och Kustbevakningen. Vid den tidpunkten hade en besättningsmedlem hittats ombord Karin Hoej, en återstod saknad.
  • Klockan 17:50 lotsade Sjöfartsverkets lotsar in det brittiska fartyget Scot Carrier till Ystad.

Vad händer nu för Sjöfartsverket?

Sjöfartsverkets insats är avslutad. Vi samarbetar nu och stöttar andra ansvariga myndigheter och organisationer vid behov.

Frågor och svar

Vi får nu många frågor om vad som kommer hända. Här samlar vi de vanligaste frågorna.

Hur larmades Sjö- och flygräddningscentralen på Sjöfartsverket?
EPIRB löstes ut på det danska fartyget Karin Hoej. EPIRB är en nödsändare som utlöses automatiskt när den hamnar i vattnet, och flyter då upp till ytan.

Hur agerade Scot Carrier efter kollisionen?
Det brittiska fartyget Scot Carrier larmade inte Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC) efter kollisionen. Fartyget besvarade dock anropet när JRCC kontaktade dem och återvände då till platsen, och bistod i räddningsarbetet.

Vad händer nu med fartyget Scot Carrier?
Scot Carrier lotsades av Sjöfartsverket under måndagskvällen in till Ystad. Transportstyrelsen utför inspektion av fartyget.

Vad kommer att hända med det kapsejsade fartyget Karin Hoej?
Kustbevakningen kan svara på frågor om fartygets status.

Vem ansvarar för vad?

Transportstyrelsen: Ansvarar för regelverk, krav på bemanning och arbetsmiljö ombord fartyg. Kontaktuppgifter till Transportstyrelsen.

Åklagarmyndigheten: Leder förundersökningen kopplad till olyckan. Kontaktuppgifter till Åklagarmyndigheten.

Kustbevakningen: Ansvarar för att skydda miljön mot utsläpp, och stödjer Åklagarmyndigheten i arbetet med förundersökningen. Kontaktuppgifter till Kustbevakningen.