Gå till meny Gå till innehåll Gå till kontakt
MSW Reportal

Inbjudan till öppet möte om jämställdhet

Nyhet 2021-04-19

Sjöfartsverket har än en gång fått förtroendet att anordna ett branschmöte om jämställdhet inom ramen för Vågrätt. Det är ett webbinar med flera korta och spännande föreläsningar av och med män som jobbar för jämställdhet. Gratis och öppet för alla!

Alla som är intresserade är välkomna att koppla upp sig till Vågrätt Öppet möte den 3 maj för att lyssna på män som tar initiativ, män som jobbar för jämställdhet. De finns och de jobbar järnet och den här gången är det extra viktigt med många män i publiken, för programmet utlovar ett spännande innehåll:

  • Dennis Nyström från organisationen MÄN berättar om hur de jobbar med att förebygga och förhindra olika uttryck för våld. Han menar att vi behöver omdefiniera vad maskulinitet är för att få bort det som är destruktivt – för män, kvinnor, barn och för miljön. MÄN jobbar med unga killar i skolan men har de senaste åren anlitas allt mer av kommuner, regioner och myndigheter.
  • Johan Leijonmarck bjuder på ett purple pill från IT-branschen där han är verksam. Du som har tittat på filmen Matrix minns att Morpheus ger Neo ett val; antingen tar du det blå pillret och återvänder ovetande till din låtsasvärld, eller så tar du det röda pillret och vaknar upp till verkligheten. Purple pill är ett koncept för att göra jämställdhet genom workshops för män.
  • Jacob Wagner vill förändra machokulturen inom byggnadsbranschen för en bättre arbetsmiljö för alla. Branschen har gått samman precis som i Vågrätt och tagit fram ett sätt att mäta machoindex på arbetsplatser. Vågar vi göra det samma inom sjöfarten?
  • Joakim Lund berättar om arbetet med jämställdhet på Thun tankers och du kommer att få höra om varför de valde att döpa sitt nybygge till Thun Equality. Kan man göra ett större statement än att döpa ett fartyg till det man vill eftersträva?   

Anmälan till webbinaret (extern länk)

Om Vågrätt

Vågrätt är ett branschövergripande samarbete inom sjöfartsbranschen som arbetar för en arbetsmiljö i världsklass med jämställdhet och likabehandling genom kultur, struktur, kunskap och kommunikation. Visionen är att skapa en sjöfart med en arbetsmiljö i världsklass med attraktiva arbetsplatser som är fri ifrån diskriminering och kränkande särbehandling.