Gå till meny Gå till innehåll Gå till kontakt
MSW Reportal

Många deltagare på branschråd i Göteborg

Nyhet 2022-11-11
En lokal med många människor sittandes på stolar och lyssnar på en föreläsare framme vid scenen.
Foto: Fredrik Strömbäck/Sjöfartsverket

Omkring 80 personer deltog igår, torsdag, på Sjöfartsverkets branschråd i Göteborg för att diskutera sjöfartsfrågor och lyssna på Sjöfartsverkets talare.

Sjöfartsverket generaldirektör Katarina Norén inledde med att berätta om vilka utvecklingsprojekt som är prioriterade hos myndigheten den närmaste tiden. Katarina Norén berättade även om Sjöfartsverkets ekonomi, de poster i regeringens budget som påverkar myndigheten, våra inriktningar de kommande åren samt den nya standarden för elektroniska sjökort (S-100). En stor nyhet i branschen är att både inköpet av nya isbrytare och pengar för att genomföra klimatkompensation finns med i regeringens budget för 2023.

Det var även en presentation om de infrastrukturprojekt som pågår med fokus på Skandiaporten och nya slussar i Trollhätte kanal. Deltagarna fick även en nulägesanalys i projektet EMSWe. Andra punkter på agendan var gröna korridorer, miljöincitament, och projektet navigationsstöd från land.

Det var ett lyckat branschråd med givande diskussioner. Från Sjöfartsverkets sida är dialogen med branschen avgörande för att vårt arbete ska bli ännu bättre. Tack alla inblandade!