Gå till meny Gå till innehåll Gå till kontakt
MSW Reportal

Nyckelordet är samverkan

Nyhet 2019-07-25
Nyckelordet är samverkan

Den gångna helgen genomfördes flera arrangemang i landet där Sjöfartsverket fanns med på ett hörn och visade upp sina räddningsresurser. Nyckelordet var samverkan.

Till exempel gällde det vid Livräddardagen i Tylösand, Räddningstjänstens dag på Borgholm och i Sundsvall. Vidare kom många besökare till Sjöräddningsdagen i Arkösund utanför Norrköping.

Dagen arrangerades av Sjöräddningssällskapet i Arkösund som bjudit in ytterligare ett 10-tal aktörer att delta i evenemanget. Dessutom hedrades evenemanget med ett besök av Sjöräddningssällskapets vd Cia Sjöstedt. Hon agerade som "nödställd" och blev räddad av Sjöfartsverkets räddningshelikopter vid en demonstration.

Besökarna kunde också gå ombord på Sjöräddningssällskapets båtar, Sjöfartsverkets utbildningsbåt Johan Månsson och Lotsbåt 212 från Oxelösund samt Kustbevakningens båt 313 också från Oxelösund. Vid evenemanget namngavs också Sjöräddningssällskapets nya svävare som donerats till Arkösundsstationen.

- En sådan här dag visar upp styrkan med svensk sjöräddning, samverkan, på ett bra sätt. Ett jättebra initiativ av Sjöräddningssällskapet. För oss blev det också ett bra tillfälle att träffa fritidsbåtsägare och informera om sjösäkerhet. Ju fler organisationer som medverkar desto fler intresserade lockas hit. Vi pratade mycket om nödsändare, möjligheten att kunna larma och Sjöfartsverkets verksamhet i stort, säger Sebastian Wigmo, utbildningsansvarig för Sjöfartsverkets Sjö- och flygräddning.

Båtar vid kaj