Gå till meny Gå till innehåll Gå till kontakt
MSW Reportal

Tema slussar i Sjörapporten

Nyhet 2020-12-18
Under trädäcket Trollhätte kanal

I höstas stod Trollhättans slussar tömda en vecka. Följ med ner slussarnas inre, i nya Sjörapporten.

De över hundra år gamla slussarna i Trollhättan stod i höstas tömda en vecka, och redaktionen passade på att bokstavligen ta sig under ytan på dem. Hur är de byggda, och hur får vi dem att hålla tills de nya slussarna är på plats? Det och mer om Trollhätte kanal berättar vi i sista Sjörapporten för 2020, under temat Slussar.

Sjöfartsverket sjösätter kring årsskiftet sin första batterihybrid och tar med den ännu ett steg in i framtidens sjöfart. Andra satsningar för en sjöfart som hänger med i sin tid är de virtuella AIS-utmärkningarna som fungerar som komplement till de fysiska utmärkningarna. Läs om det och Transportstyrelsens och Sjöfartsverkets samarbete inom ett ämne som Sverige är världsledande i, på sida 6.

Läs också om ett nytt fotoprojekt för att modernisera bilden av kvinnor i sjöfarten. Ambitionen är att skildra kvinnor i olika åldrar, i olika delar av landet, med olika yrken på olika slags fartyg.

Kundresor, autonoma sjömätningsfarkoster, Ombord-sidorna, Yrket och Isbrytarhistoria är annat innehåll du inte får missa.

Med detta nummer säger redaktionen God Jul och Gott Nytt År! Vi ses 2021.

 

Klicka på tidningen för att läsa.

Vill du få hem Sjörapporten i brevlådan? Mejla sjorapporten@sjofartsverket.se

Här hittar du gamla Sjörapporten.

Relaterade länkar