Gå till meny Gå till innehåll Gå till kontakt
MSW Reportal

Välkommen till Vågrätt öppet möte online

Nyhet 2020-10-08
Vågrätts logo

Hur kan vi få fler kvinnor att välja sjöfart och dessutom stanna, trivas och bidra till utveckling? "Best Practice" är ämnet under nästa Vågrätt öppet möte och som värd för eventet ställer Sjöfartsverket om konferensen till livesända samtal på Instagram.

2-6 november kommer Cajsa Jersler Fransson från Sjöfartsverket att leda samtal på temat Best Practice på Sjöfartsverkets Instagram.

Under veckan kan du höra om hur andra organisationer gör för att förbättra inkludering. Exemplen kommer från olika håll och är både nationella och internationella; dels från helt andra branscher, dels från den egna sjöfartsbranschen. Det kommer även samtalas om flera olika projekt som pågår för att genom forskning hitta bättre sätt att jobba för en inkluderande arbetsplats. Det kommer att handla om olika sätt att bygga över de barriärer som gör att kvinnor inte börjar jobba eller stannar på jobb till sjöss.

Sjöfartsverket sänder samtalen live på Instagram-TV (IGTV) klockan 10:00 måndag-fredag vecka 45. För den som inte kan titta live kommer det även gå att se samtalen i efterhand som inlägg på samma kanal.

Så stand by för Vågrätt, här är programmet:

Måndag 2 nov – I Sverige jobbar branschsamarbetet Vågrätt på bred front. Vi pratar med Carolina Kihlstöm från Svensk Sjöfart och Vågrätt, och sedan med Sara Fallahi från RISE och projektet REDO.

Tisdag 3 nov – Det danska initiativet Task force spetsar till uppgiften. Vi samtalar med Anne Windfeldt Trolle från Danish shipping.

Onsdag 4 nov – I flera länder pratar MÄN (med män) om jämställdhet och hur synen på maskulinitet behöver förändras. Vi pratar med Dennis Nyström från organisationen MÄN.

Torsdag 5 nov – Global tillverkningsindustri erbjuder nätverk för kvinnor som vill göra karriär. Hanna Sivervik jobbar på Siemens och har startat upp närverket GLOW.

Fredag 6 nov – Norge satsar på det regionala perspektivet. Om detta pratar vi med Line Andersen på Maritime Bergen.

 

På Instagram heter vi @sjofartsverket.

Vågrätt är ett branschövergripande samarbete inom sjöfartsbranschen som arbetar för en arbetsmiljö i världsklass med jämställdhet och likabehandling genom kultur, struktur, kunskap och kommunikation. Visionen är att skapa en sjöfart med en arbetsmiljö i världsklass med attraktiva arbetsplatser som är fri ifrån diskriminering och kränkande särbehandling.