Gå till meny Gå till innehåll Gå till kontakt
MSW Reportal

Varmt välkomna ombord på Frej!

I höst anordnar Sjöfartsverket en isbrytarturné. Under oktober månad reser vår isbrytare Frej längs kusten för att besöka nedanstående orter. Då är era studenter välkomna ombord att träffa oss så berättar vi mer om Sjöfartsverkets verksamhet och vad vi som arbetsgivare kan erbjuda dem.

Vi vänder oss främst till dem som studerar inom IT, nautik, GIS eller till kart- och mätningsingenjör.

Här kan ni träffa oss:

Tisdag 19 september kl. 9–15 – Norrköping
Tisdag 17 oktober kl. 9–15 – Örnsköldsvik
Tisdag 24 oktober kl. 9–15 – Härnösand


Upplev livet ombord på en isbrytare

Som besökare kommer du kunna se hur fartyget ser ut på insidan. Prata med besättningen, besök bryggan där kaptenen sitter, lära dig mer om maskinrummet som är skeppets hjärta, samt hälsa på i hytterna och mässen.

På kajen kommer Sjöfartsverket ha ett tält där ni kan prata med personal från många olika avdelningar såsom båtmän, lotsar, kartingenjörer och systemutvecklare. Vi har även personal från vår innovations- och forskningsavdelning samt från HR som kan prata mer om hur det är att arbeta på Sjöfartsverket.

Besöken bokas klass- eller gruppvis, varje grupp får en timme ombord. Skolorna ansvarar själva för att boka busstransport till hamnen.

För sista anmälningsdag, se respektive ort.

Vid frågor

kontakta Anna Tollwé

Hoppas vi ses ombord!

Föreställ dig en arbetsplats där du spelar en avgörande roll för att Sverige som land är konkurrenskraftigt med en säker, miljövänlig och effektiv sjöfart. Föreställ dig en arbetsplats som räddar liv, utvecklar framtidens tekniska innovationer och klimatsmarta lösningar. På Sjöfartsverket är du vår viktigaste tillgång och vi jobbar aktivt för att du ska må bra, både på och utanför jobbet. Hos oss får du arbeta med unika arbetsuppgifter och samtidigt njuta av natursköna vyer till havs. Det är Sveriges vackraste arbetsplats. 

Senast uppdaterad 2023-09-01