Gå till meny Gå till innehåll Gå till kontakt
MSW Reportal

Varmt välkomna ombord på Frej!

I höst anordnar Sjöfartsverket en isbrytarturné. Under oktober månad reser vår isbrytare Frej längs kusten för att besöka nedanstående orter.

Vi bjuder nu in högstadieelever (åk 7-9) att gå ombord för att träffa oss så vi kan berätta mer om Sjöfartsverkets verksamhet och vad man kan jobba med hos oss.

Här kan ni träffa oss:

Fredag 22 september kl. 9–15 – Norrköping
Fredag 13 oktober kl. 9–15 – Örnsköldsvik
Måndag 20 oktober kl. 9–15 – Härnösand

Upplev livet ombord på en isbrytare

Som besökare kommer du kunna se hur fartyget ser ut på insidan. Prata med besättningen, besök bryggan där kaptenen sitter, lära dig mer om maskinrummet som är skeppets hjärta, samt hälsa på i hytterna och mässen.

På kajen kommer Sjöfartsverket ha ett tält där ni kan prata med personal från olika avdelningar såsom båtmän, lotsar och kartingenjörer samt från HR som kan prata mer om hur det är att arbeta på Sjöfartsverket.

Med på plats finns också studentrepresentanter från sjöfartsgymnasieutbildningarna vid Sjömansskolan i Stockholm och Härnösands gymnasium.

Besöken bokas klassvis, varje klass får en timme ombord. Skolorna ansvarar själva för att boka busstransport till hamnen.

För sista anmälningsdag, se respektive ort.

Vid frågor

kontakta Anna Tollwé

Hoppas vi ses ombord!

Föreställ dig en arbetsplats där du spelar en avgörande roll för att Sverige som land är konkurrenskraftigt med en säker, miljövänlig och effektiv sjöfart. Föreställ dig en arbetsplats som räddar liv, utvecklar framtidens tekniska innovationer och klimatsmarta lösningar. På Sjöfartsverket är du vår viktigaste tillgång och vi jobbar aktivt för att du ska må bra, både på och utanför jobbet. Hos oss får du arbeta med unika arbetsuppgifter och samtidigt njuta av natursköna vyer till havs. Det är Sveriges vackraste arbetsplats. 

Senast uppdaterad 2023-09-01